Unutulan oyunlar

Kayapınar Belediyesi tarafından ‘Unutulmaya yüz tutan oyunlar’ etkinliği düzenlendi. Her hafta bir mahallede düzenlenecek etkinlikte, ip atlama, topaç çevirme, istop, bilye, beş taş, yedi kule, gazoz kapağı, seksek, taş ilerletme oyunları oynandı.

Haberler 11.08.2017 - 08:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayapnar Belediyesi, Diyarbakrda 90l yllarda sokaklarda oynanan oyunlar gelecek kuaklara tantmak amacyla canlandrd. Frat-2 Bilgi Evi önünde düzenlenen etkinlikte çocuklar ve yetikinler, 80li ve 90l yllarda sokaklarda oynanan unutulmaya yüz tutan oyunlar yeniden hayat buldu.

UNUTULMAYA YÜZ TUTAN OYUNLAR HAYAT BULDU

Kayapnar Belediyesi Kültür leri Müdürlüünce, Diyarbakrda unutulmaya yüz tutan oyunlar gelecek kuaklara tamak amacyla Frat-2 Bilgi Evi önünde bir etkinlik düzenlendi. Bilgi Evi örencileri ve mahalle çocuklarnn katlmyla düzenlenen etkinlikte, ip atlama, topaç çevirme, istop, bilye, be ta, yedi kule, gazoz kapa, seksek, ta ilerletme gibi oyunlar oynand.

Etkinlikte, çocuklara pamuk eker, Eskimo dondurmas ve souk oralet ikramnda bulunuldu. Müzik eliinde dans ve halay oyunlarnn da sergilendii etkinlikte, çocuklar elenceli anlar yaad. Bu arada baz yetikinlerinde çocukluklarnda oynadklar oyunlar oynad gözlendi.

ASIL OYUN ALANI GÜVENL SOKAKLARDIR

Kayapnar Belediye Bakan Mustafa Klç, Günümüz artlarnda bilgisayar, televizyon ve telefonlarla ev ortamnda kapal kalan çocuklar unutulmaya yüz tutan sokak oyunlar ile buluturduklarn ifade ederek, Kayapnar Belediyesi olarak çocuklarmzn yaz tatilinde keyifli dakikalar geçirmesi için mahalle mahalle geziyoruz. Her hafta deiik günlerde ve farkl mahallelerde sokak oyunlar ile çocuklarmz elendirirken, aileleri de geçmite oynadklar oyunlar tekrar görmenin mutluluunu yayor. çocuklarn büyükleriyle birlikte sokak oyunlarna katlmas bizlere ayr bir memnuniyet katyor. Bu etkinliklerimizi kültürel ve geleneksel deerlerimizi artrmak adna farkl mahallelerde devam ettireceiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git