Üstün zekalı Muhammed 14 yaşında üniversiteye başlayabilir

İzmir’de dahi üzeri zekasıyla öğretmenlerini şaşırtan üstün zekalı Muhammed Hakan Nayiş (10), eğitim gördüğü 6. sınıfta derslerin kendisine çok kolay geldiğini belirterek, “Milli Eğitim Bakanımıza sesleniyorum.

Haberler 31.10.2017 - 07:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

zmirde dahi üzeri zekasyla öretmenlerini artan üstün zekal Muhammed Hakan Nayi (10), eitim gördüü 6. snfta derslerin kendisine çok kolay geldiini belirterek, Milli Eitim Bakanmza sesleniyorum. Ben ve benim gibi örenciler için ikinci kez snf atlama imkan salanrsa, daha baarl olabiliriz. Böylece 14 yanda üniversiteye balayarak ülkeme daha yararl olabilirim dedi.

zmirde yaayan 10 yandaki Muhammed Hakan Nayi, baarsyla herkesi artt. 2 yanda okuma yazma örenen Muhammed, örencisi olduu Güzelyal Ortaokulunda yüksek zeka seviyesi nedeniyle kendisinden 2-3 ya büyük örencilerle eitim görüyor. Akademik zekas ile öretmenlerini artan Muhammed Hakan Nayiin IQ seviyesi (zeka seviyesi) de 160 çkt. Sadece 4 yandayken anaokuluna baladn ve bakanln tand hak ile birinci snf atladn belirten minik Muhammed, kendi durumundaki örenciler için ikinci kez snf atlama yönetmeliinin çkarlmas için Milli Eitim Bakan smet Ylmaza seslendi.

14 yanda üniversiteye giderek, ülkeme daha yararl olabilirim

Milli Eitim Bakanlnn üstün yetenekli çocuklar için yönetmelik çkarmasn isteyen Muhammed Hakan Nayi, Bu dersler, 6. snf bana kolay geliyor, bu nedenle 7inci snfa atlamak istiyorum. Milli Eitim Bakanmz bu konuyla ilgili bir yönetmelik çkarrsa, ben ve benim gibi kiilerin daha baarl olacan düünüyorum. Bu ekilde ülkeme daha yararl ve katkl olacam düünüyorum. Ben 8 yanda ilkokulu bitirdim. Eer 7inci snfa atlarsam 14 yanda üniversiteye gidebileceim ve bu sayede de ülkeme daha fazla katk salayabilirim dedi.

Snf arkadalar kendisinden 2-3 ya büyük

Kendisinden 2 ve 3 ya büyük kiilerle eitim gördüüne dikkat çeken Muhammed Hakan Nayi, u anda kendimden 2-3 ya büyük kiilerle eitim görüyorum ve çok da iyi uyum salayabiliyorum. Ben zaten dersleri biliyorum, derslerde ilenen konular biliyorum. Bu nedenle dersler bana basit geliyor. Eer 7inci snfa atlarsam ben ve benim gibi çocuklara yararl olacam düünüyorum ifadelerini kulland.

NASAya katlmak istiyorum, uzayla ilgili çalmalarm var

Büyüdüünde mühendislik, mimari, bilim, astronomi, tp gibi alanlarda etkili olmak istediini anlatan Muhammed, Ben büyüyünce birkaç dal okumak istiyorum. NASAya katlmak istiyorum. Uzayla ilgili çok merakm var. Bununla ilgili çalmalar yapmak istiyorum ve yapyorum da. Okulumda uzayla ilgili bir tane uzay kitab adnda bir proje yaptm. çinde uzaya dair oyun kartlar ve bulmacalar oluturdum. Bu kitab da okula sundum diye konutu.

Öretmenlerini artyor

Muhammedin çok baarl bir örenci olduunu belirten Okul Müdürü Özcan Bakr, Muhammed çok baarl bir örenci. Özellikle saysal derslerde ald tam notlarla dikkat çekiyor. Muhammed Hakann en önemli özellii akranlarndan 2 ya daha erken okula balayp, onlarla birlikte mücadele etmesidir. Arkadalar Muhammedden iki ya daha büyük ve Muhammed özel bir raporla bir sene snf atlatlarak bu snfa geldi. Arkadalarndan 2 ya küçük olmasna ramen tüm akademik derslerde, tüm sosyal ilikilerde gayet güzel bir ekilde eksiini kapatyor dedi.

Ana Sayfaya Git