Uyarıları takan yok

DİYARBAKIR'ın Sur ilçesindeki tarihi Anzele suyuna girmenin tehlikeli ve yasak olmasının belirtilmesine rağmen onlarca çocuk, burada yüzmekten vazgeçmedi.

Haberler 20.06.2019 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Sur ilçesine bal Melikahmet Mahallesindeki Anzele Parknda bulunan tarihi Anzele suyu, çocuklarn oyun ve yüzme alanna döndü. çocuklar, kentte 36 derecenin üzerinde seyreden hava scaklnda serinlemek amacyla, suya girmenin tehlikeli ve yasak olduunu gösteren uyar levhalarna aldr etmeden suya giriyor. Tarihi çemeden akan suda yüzdükten sonra parktaki betonlarn üzerinde günelenen çocuklar, çevredeki vatandalar da ilgiyle izleyip fotoraf çekiyor.

TEHLKEY GÖREN YOK

Tehlikeli olduunu bildikleri halde suya girdiklerini ifade eden Kadir Kaplan (12), Buraya serinlemek için geliyoruz. Hem yüzüp hem eleniyoruz. Scak da olsa, souk da olsa geliyoruz buraya. Tehlikeli olsa da olmasa da geliyoruz. çok scak, kurallar çiniyoruz farkndayz. Buras çok güzel, arkadalarmzla geldiimizde birbirimize örendiklerimizi gösteriyoruz. Takla atyoruz, balklama atlyoruz, suya atlyoruz dedi.

Resul Polat (10) ise ailelerinden izin alarak suya girdiklerini belirterek, Burada yüzerek eleniyoruz. Arkadalarmzla ailelerimizden izin alyoruz. Bilmeyenler için tehlikeli eklinde konutu.

çevredeki baz kiiler ise çocuklarn yüzme anlarn cep telefonlaryla görüntüledi.

Ana Sayfaya Git