Uyku öncesi eğitim başarıyı getiriyor!

Prof. Dr. Levent Öztürk, öğrenme ve uyku arasında bir bağ olduğunu belirterek, "Uykudan hemen önce ya da uykudan hemen sonra ders çalışmak ve bir şeyler öğrenmek diğer zamanlara göre daha verimli oluyor." dedi.

Haberler 28.05.2020 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Prof. Dr. Öztürk, sanal ortamda düzenlenen Uyku düzeni ve örenme konulu söyleide, düzenli ve dinlendirici uykunun, vücut sal açsndan çok önemli olduunu söyledi.

Uykunun kendi içinde belli evreleri olduunu, salkl bir uykunun, bölünmeden tek parça halinde alnmas gerektiinin altn çizen Öztürk, öyle devam etti:

Uykusuzluk, baklk sistemimizi olumsuz etkiler. Salgn sürecinde bakln ne kadar önemli olduunu görüyoruz. Baklmz bizi her türlü hastala kar koruyan en önemli sistemimiz. Yine uykusuz kaldmzda örenme ve bellek süreçlerimiz olumsuz etkilenir. Vücudumuzun ihtiyac olan uykuyu almay baardmz zaman, uykusuzluun olumsuz yönlerini çözmü oluruz.

UYKU DÜZEN VE ÖRENM

Öztürk, salkl ve düzenli uykunun, örenme sürecini verimli hale getirdiini ve baary artrdn dile getirdi.

Snav hazrl, ders çalma ve örenme süreciyle uyku arasnda dorudan balant olduunu vurgulayan Öztürk, unlar kaydetti:

Uykudan hemen önce ya da uykudan hemen sonra ders çalmak ve bir eyler örenmek dier zamanlara göre daha verimli oluyor. Sabah kalktmzda oturup ders çalrsak örenilen eyleri bellee kaydetmek daha kolay oluyor. Yine benzer ekilde ders çaltktan sonra yatp uyursak yine bu örenme süreci verimli oluyor. Ders çalma süreciyle uyku arasndaki zaman arttkça ve arada farkl faaliyetler yapldkça örenmenin verimi azalyor. Üniversite örencilerinde yaptmz bir çalmada uyku eitimi alan grubun akademik baarsnn arttn gözledik. Bir konuyu bir saat çalp örenmek varken dört saat harcamak neden olsun? Uykuya dikkat edersek bunu kolayca yapabiliyoruz.

Ana Sayfaya Git