Uzaktan eğitim başlıyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 23 Mart'ta başlayacak uzaktan eğitimde ilk dersi kendisinin vereceğini söyledi.

Haberler 18.03.2020 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Selçuk, 23-27 Martta yaplacak uzaktan eitim ilikin içeriklerin hazrland TRT stüdyolarn ziyaret etti.

Selçuk, burada yapt açklamada, uzaktan eitim sürecinin yol haritasnn en ince ayrntsna kadar hazrlandn belirterek, 23 Mart haftas itibaryla hangi saatte, hangi ders, etkinlik veya oyunun, ne ekilde, nasl yaplacana ilikin planlamalar ve altyapya ilikin hazrlklarmz tamam. Deneme çalmalarmz sürüyor. diye konutu.

çalmalara 100den fazla öretmenin gönüllü olarak destek verdiini, çekimlerin TRTnin stanbulda 5, Ankarada 3 stüdyosunda yapldn dile getiren Selçuk, TRTye ve öretmenlere desteklerinden dolay teekkür etti.

Hafta sonu itibaryla baz pilot çalmalarn yaplacan ifade eden Selçuk, 23 Mart öncesinde sistemin çalp çalmadnn kontrol edileceini, daha iyi nasl çalaca noktasnda da tedbirlerin alnacan belirtti.

Halihazrda herhangi bir problem söz konusu deil. Tam mesai çalyoruz. diyen Selçuk, uzaktan eitim sürecine ilikin yarn daha detayl açklama yapacan bildirdi.

23 Mart itibaryla hangi gün ve saatte derslerin ileneceini detayl ekilde anlatacan kaydeden Selçuk, sözlerini öyle sürdürdü:

çocuklarmzn sürekli kapal ortamda bulunmas bazen onlar strese sokabilir. Bu anlamda ailece birlikte bir ey yapmak önemli. Bu sadece bir tatil deil, bu uzaktan eitimle yaplan bir okul çalmas gibi düünülmeli. Evin belirli bir köesi bu tür etkinlikler için ayrlabilir. çocuklarmzn mümkünse balkona çkmasn, pencerelerin açlmasn, uygun ortam varsa kalabalk olmadan apartman bahçesinde bulunmas temiz hava almalar bakmndan önemsiyoruz. Eitim takvimimizi anne babalara özellikle öneriyoruz. Takvimde, her gün hangi etkinlik, oyun ne ekilde yaplacak, bununla ilgili öneriler var. Bunu mobil olarak tüm hizmet salayaclardan izleyebilirler.

- Sadece ders yok oyun da etkinlik de var

Uzaktan eitiminin süresine ilikin soru üzerine Selçuk, Bunu detayl olarak ifade edeceiz. Gün içerisinde belirli derslere ilikin, içerikler söz konusu olacak. Sadece ders yok. Oyunlar, etkinlikler, rehberlik de var. Belirtilen saatlerde izleyemeyen örenciler için tekrar yaynlar da olacak. diye konutu.

Bakan Selçuk, 23 Martta uzaktan eitimde ilk dersi siz mi vereceksiniz sorusu üzerine de Evet yantn verdi.

TRT Genel Müdürü brahim Eren de kurum olarak altyapy hazrlayarak içerikleri en hzl oluturmak için çaltklarn söyledi.

Selçuk, TRTde içerikleri hazrlayan öretmenler, rejide görev alanlar ve çalanlarla bir araya gelerek, katklarndan dolay kendilerine teekkürlerini iletti.

Bakan Selçuk, MKB Alpaslan mam Hatip Ortaokulunda uzaktan eitim içeriklerinin hazrlanmasnda görevli öretmenleri de ziyaret etti. Öretmenlerden içeriklerin hazrlan sürecine ilikin bilgi alan Selçuk, öretmenlerle sohbet etti ve tavsiyelerde bulundu.

Selçuka ziyaretlerinde MEB Bakan Yardmcs Mustafa Safran ve dier ilgililer de elik etti.

Ana Sayfaya Git