Uzaktan eğitimde "veli kuşağı" geliyor

Milli Eğitim Bakanlığınca, koronavirüs önlemleri kapsamında okulların kapanmasının ardından, çocukların gelişim sürecinde etkin birer rol model olan velileri pratik bilgilerle desteklemek amacıyla TRT EBA kanallarından yayımlanmak üzere "BİZDEN" isimli veli kuşağı hazırlandı.

Haberler 07.04.2020 - 03:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamnda okullarn kapanmasnn ardndan, çocuklarn geliim sürecinde etkin birer rol model olan velileri pratik bilgilerle desteklemek amacyla TRT EBA kanallarndan yaymlanmak üzere BZDEN isimli veli kua hazrland.

Kovid-19 salgn nedeniyle 18 milyonun üzerinde örencinin evlerinde olmas nedeniyle Bakanlk, uzaktan eitim çalmalarn sürdürüyor. Uzaktan eitim süreçlerini iyiletirmek için ders içeriklerini sürekli zenginletiren Bakanlk, aileleri de ihmal etmedi.

Okullarndan ve öretmenlerinden uzakta eitim çalmalarn evde sürdüren çocuklarn ailelerine yönelik yeni bir çalma balatld.

Milli Eitim Bakanl, çocuklarn geliim sürecinde etkin birer rol model olan velileri pratik bilgilerle aktif ekilde desteklemek amacyla BZDEN adl aylk bültende yer alan bilgilere benzer ekilde TRT EBA TV lkokul ve Ortaokul kanallarnda yaymlanmak üzere veli kua hazrlad.

Veli kua her gün TRT EBA TVde saat 20.00de ekranlarda olacak.

Bakan Selçuk, velilere rehberlik edecek program yapacak

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, bugün balatlacak veli kuann ilk konuu olacak. Saat 20.00de TRT EBA TV lkokul ve Ortaokul kanallarndan velilere seslenecek olan Bakan Selçuk, anne babalara rehberlik edecek bilgiler paylaacak.

Bakan Selçukun velilere yönelik yapaca programn ana balklar öyle:

24 saat anne babalk yapmamz gereken bir dönemde velilerimize önerilerimiz neler? çocuklarn yana göre evde kalma süreciyle ba etme farkllk gösterebiliyor. Kimi çocuk deiimi ve deiiklii bir mücadele frsat, mücadeleye davet olarak görürken, kimi çocuk deiimi bir tehdit olarak alglyor. çocuklarda bu sürecin ruhsal belirtileri neler olabilir? çocuklarn örenme sürecindeki en önemli faktörlerden biri can sknts. Mutfak bir çocuk için hayat örenmenin en kestirme yollarndan biri. Kitap okuyan çocuklarn hayat baars ve okul baars nispi olarak daha yüksek oluyor.

Ana Sayfaya Git