Uzaktan eğitim sınıftan işliyor

Öğretmenler, uzaktan eğitim derslerini sınıflarında işliyor

Haberler 10.10.2020 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin MKB Sosyal Bilimler Lisesinde öretmenler, uzaktan eitim derslerini snflarda gerçekletiriyor.

Artuklu ilçesindeki 21 snfl lisede 37 öretmen, Eitim Biliim A (EBA) ve çeitli platformlar üzerinden haftada 840 saat ders anlatyor.

Bunun yannda destekleme ve yetitirme kurslarna (DYK) katlan son snf 90 örenciden 75ine ise haftalk 80 saat yüz yüze eitim veriliyor.

Okul Müdürü Abdusselam Demir, AA muhabirine, uzaktan eitimde önce geçen yln telafilerini yaptklarn, 21 Eylülden bu yana da yllk eitim müfredatna devam ettiklerini söyledi.

Okulda 30 örencinin yatl kaldn anlatan Demir, hem pansiyonda hem okulda yeni tip koronavirüs tedbirlerinin tam anlamyla yerine getirildiini belirtti.

Uzaktan eitim derslerinin tamamn snflarda ilediklerini vurgulayan Demir, Öretmenlerimizin tamam okulda esnek çalma eklinde çalyor. Öretmenlerimiz, younluuna göre haftada 2 veya 3 gün ders veriyor. Okulda ders vermemizin sebebi, örencilerimizi okuldan ve ders ortamndan uzak tutmamaya çalyoruz. dedi.

Uzaktan eitime eriim imkan olmayan örenciler için de okulda 20 bilgisayarl EBA destek noktas kurduklarna iaret eden Demir, Hem kendi örencilerimiz hem de mahallede imkan olmayan herkese kaplarmz açk. ifadelerini kulland.

- Snf bo gördüümüzde duygulanyoruz

Tarih öretmeni Cafer Açar da örencilere, yaadklar kayplar telafi etmek adna uzaktan eitimle destek olduklarn söyledi.

Bu süreci salkl geçirmeye gayret gösterdiklerini anlatan Açar, öyle konutu:

Haftann belirli günleri okula geliyoruz, derslerimizi iliyoruz. Arkamza baktmzda snf bo gördüümüzde duygulanyoruz. Hem biz hem örencilerimiz bir an önce yüz yüze eitime geçmek istiyoruz. Ancak imdilik uzaktan eitimle devam ediyoruz. Örencilerimizin ilgisi iyi. Katlm genelde iyi, örenciler ilgili. Maksimum düzeyde verim alabileceimiz ekilde bu süreci deerlendirmek için gayret ediyoruz.

Yurtta kalan örencilerden Halime Dou da gündüzleri snflarda ders ilediklerini, akamlar da EBA destek noktasnda uzaktan eitim aldklarn belirterek, Burada bilgisayardan derslerimizi izleme frsat buluyoruz. Bu sayede çok verimli geçiyor. dedi.

Bar Öztürk ise snflarda tedbirlere uyarak derslerini ilediklerini, bu imkanlar salayanlara teekkür ettiklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git