Uzaktan eğitimde yeni dönem

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç son dakika yaptığı açıklama ile uzakta eğitim de yeni bir döneme değindi.

Haberler 04.06.2020 - 23:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yükseköretim Kurulu (YÖK) Bakan Yekta Saraç son dakika yapt açklama ile uzakta eitim de yeni bir döneme deindi.

YÖK olarak örgün öretimde uzaktan öretimle verilebilecek ders orann yüzde 40a çkaryoruz. Ön lisans, lisans ve yüksek lisans düzeydeki örgün programlarda uzaktan öretim yoluyla verilebilecek ders oran yüzde 40a yükseltildi. Böylelikle dünyann pek çok ülkesinde uygulanan karma öretim modeline diledikleri takdirde üniversitelerimiz uygulamayla geçebilecekler dedi.

Bakan Yekta Saraç, YÖKde düzenledii basn toplantsnda küresel salgn ile mücadele kapsamnda, yükseköretim sisteminde uzaktan öretim usul ve esaslarnda yaplan son deiiklikleri açklad. Saraç, yükseköretim sistemini yarnlara hazrlayabilmek amacyla, ayrca üniversiteleri küresel deiime, yeni ve zor döneme hazrlkl klabilmek, yükseköretimi uluslararas rekabete sokabilmek için baz yeni ve yenilikçi düzenlemeler yaptklarna dikkat çekti. Saraç, Baz yükseköretim kurumlarmzn, dijital imkanlarla uzaktan öretim yoluyla ders verebilme alt yaps ile akademik hazrlk açsndan gelitirilmesi gereken yönleri de bulunduunu ifade etmek istiyorum. Fakat bu durum, yükseköretimi güçlü bütün sistemler, dünya sralamalarndaki ilk yüzde yer alan tüm üniversiteler için de geçerlidir. Dolaysyla gelecek süreçler balamnda bugünden hazrlmz yaptmz takdirde önümüzde ümitvar olmamz gerektiren bir frsat bulunmakta olup gerekli admlarn vakit geçirilmeksizin atlmas durumunda çok hzl mesafe alnaca güçlü bir ekilde inanyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git