Uzaktan eğitime 31 Mayıs'a kadar devam

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, korona virüs mücadelesinde eğitim-öğretim dönemi, uzaktan eğitim, telafi dersleri gibi konularda önemli açıklamalarda bulundu.

Haberler 29.04.2020 - 12:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, Ülkemiz korona virüsle mücadele içindedir. Hastaln ortaya çkt ilk günden itibaren devlet olarak hzl ve isabetli karar almak için var gücümüzle çalyoruz. Milli Eitim Bakanl olarak Salk Bakanl, Bilim Kurulu ve ilgili birimlerle gerekli deerlendirmeleri yapp gereken önlemleri ivedilikle alma karar içinde olduk. Uzaktan eitim ve okullarmzdaki koruyucu salk ürünleriyle ilgili üretim hizmetlerine de kesintisiz olarak devam ediyor.

Bakanlmz bünyesinde, Avrupann birçok ülkesinin nüfusundan daha fazla sayda örencimiz var. Ayrca yaklak 1 milyon öretmenimiz de bakanlmz bünyesinde görev alyor. Bu nedenle alnan tüm kararlarn ülkemizdeki birçok hane halkn dorudan ya da dolayl olarak ilgilendirdiinin de bilinci içerisindeyiz.

Dünya ülkelerinin birçoundan daha ksa sürede uzaktan eitime geçmenin faydalarn da imdiden görüyoruz. Bilim Kurulunun tavsiyeleri dorultusunda ve sayn Cumhurbakanmzn öncülüünde kabine toplantsnda ortaya çkan görüler çerçevesinde uzaktan eitimin 31 Maysa kadar devam etmesi kararlatrlmtr. u an çocuklarmzn en güvende olduu yer evleri dedi.

UZAKTAN ETM U AN çN ELMZDEK TEK SEçENEK

Bakan Selçuk, Süreç uzadkça motivasyonun düebileceini tahmin edebiliyoruz, bir an önce normalleme admlarn atabilmemiz, okullarmz salkla açabilmemiz, eskisi gibi okul bahçelerinde koup snflarda gülebilmemiz için bu süreci hep birlikte yönetmek durumundayz. Uzaktan eitim u an için elimizdeki tek seçenek. Biz onu smsk tuttuk ve çocuklarmz bu süreçte örenme kayb yaamasnlar, okuldan, eitimden kopmasnlar, telafi eitiminin zeminini salam atsnlar diye yüzbinlerce öretmenimizle tüm enerjimizi oraya vererek uzaktan eitim üzerinde çalmaya devam ediyoruz. Tüm velilerimizden ve örencilerimizden ricam uzaktan eitime skca tutunmalar diye konutu.

EBA CANLI SINIF UYGULAMASINDA DERS SAYISI 650 BN ATI

16 Mart 2020 tarihi itibariyle okullardaki eitime ara verme kararmzla e zamanl olarak uzaktan eitim konusundaki eylem planmz yürürlüe koyarak, bir hafta gibi ksa bir süre içerisinde 23 Mart 2020 tarihinde TRT ve Türksat ibirliinde EBA televizyonu ekranlarndan yaynlarmz balatarak bir hafta gibi ksa bir süre içerisinde uzaktan eitimi hayata geçirdik.

Uzaktan eitimdeki temel amacmz çocuklarmzn eitimden kopmamas, okullarndan, derslerinden, snflarndan soumamalar. Bu konuyla ilgili aldmz tedbirler de tümüyle hayata geçmi vaziyette. Her türlü hazrlmz tamamlanm durumda. Snavlara hazrlanan örencilerimiz bu süreçte bizim en hassas olduumuz konudur. Tüm hazrlklarmz örencilerimizin bulunduu koullar perspektifinde düünerek hazrlklarmz yapyoruz. 11. ve 12. snfta örenim gören örencilerimizin EBA akademik destek platformuna youn talebinin olduunun farkndayz. Bu yapay zeka destekli öretim sistemi örencilerimize kendi hznda ve sfrdan alarak öretme üstüne kurulu bir sistem. Son birkaç gün içinde kaydolan 11. ve 12. snf örenci saysnn 1 milyona yaklatn söyleyebilirim. 13 Nisan 2020den itibaren EBA canl snf uygulamasnda ilk 15 günde ders says 650 bini at. Bu derslerin 150 bini ilk hafta yapld. kinci hafta ise bu say 500 bin oldu dedi.

TELAF DERSLER NASIL OLACAK?

Bakan Selçuk, Dier taraftan örencilerimizin ve velilerimizin bu zorlu süreçte sürekli yanlarnda olmak için psiko-sosyal desteklerimiz de birer birer devreye giriyor. Bu kapsamda daha önce örencilerimiz ve velilerimiz için salgnn yaratt kaygy azaltmaya yardmc olmak için ayr ayr klavuzlar yaynladk. Ayrca 81 ilde özel eitim ve rehberlik hizmetleri bilgilendirme hatt çar merkezi kurarak özel eitim ve rehberlik öretmenlerimiz telefonla destek oluyorlar. ki gün önce özelim eitimdeyim adl mobil uygulamay paylatk. Bu uygulama dünya ölçeinde standartlara sahip. Her bir örencimizin eitimi bizim için çok önemli diye konutu.

Sürecin normallemesinden sonra telafi eitimleri hakknda da bilgi veren Selçuk, MEB olarak telafi eitimlerinin sürecini planladk. nternet tabanl EBA eitimi, televizyon eitimi ve yüz yüze yaplacak eitim bir bütündür. Bunlarn herbiri örencilerimizin örenme ortamndan uzaklamamasna yardmc oluyor açklamasnda bulundu.

MESLEK LSELER MLLETçE KARILATIIMIZ BU SINAVDA KENDN GÖSTERD

Selçuk, Milli Eitim Bakanl olarak, salgnla mücadele bizlere yeni ve önemli tecrübeler kazandrd. Meslek liseleri oldukça önemsediimiz bir mesele. Meslek liselerimizde yaplan ARGE çalmalar, milletçe karlatmz bu snavda kendini gösterdi. zole numune alma ünitesinden, koruyucu maskeye, el dezenfektanndan maske üreten makinelere kadar henüz adn saymadm farkl birçok cihaz ve malzemeyi de üretmeyi baardlar. Bu konuda emei geçen ekip arkadalarma ve gönüllü çalan tüm yöneticilerimize, öretmenlerimize teekkürlerimi milletim adna sunarm. Örencilerimizin bu geçici durumda bol kitaplarla zaman geçirmelerini tavsiye ederim. Güneli ve güzel günlerin ülkemize en ksa sürede doacan temenni ederim diye konutu.

Salk Bakanl ile Milli Eitim Bakanlnn temas içerisinde olduunu kaydeden Selçuk, sosyal izolasyonla ilgili yaplmas gerekenlerin yaplacan kaydetti.

Selçuk, telafi eitiminin her ya grubu ve her bölge için ayr ayr planlandn belirterek, uzaktan eitimin telafi eitimi olduunu söyledi.

LGS TARH KABNE TOPLANTISININ ARDINDAN AçIKLANACAK

LGS tarihiyle alakal bilgi veren Selçuk, hafta banda yaplacak kabine toplants sonrasnda Cumhurbakan Erdoann açklama yapacan belirtti.

SINIF GEçME NASIL OLACAK?

Bakan Selçuk sözlerini öyle sürdürdü: Snf geçmeyle ilgili birinci dönemde alnan notlar geçerli olacak. Notlar kaç olursa olsun sorumlu olarak bir üst snfa geçecek. Örencilerimiz skntya girmesinler, zayf not var ise herhangi bir ekilde sorumlu olarak bir üst snfa geçecekler.

Ana Sayfaya Git