Uzaktan eğitime bütünsel sisteme

Orta Vadeli Program'a göre, eğitim kurumlarında hijyen şartları iyileştirilecek, enfeksiyon önlemeye yönelik çalışmalar planlı ve sürekli şekilde uygulanacak

Haberler 02.10.2020 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB) uzaktan eitim sürecinin Harmanlanm Eitim Sistemini destekleyecek ekilde etkin hale getirilmesi için içerik, altyap, tasarm ve yönetim ile ilgili gelitirmeleri kapsayan bütünsel bir sistem hayata geçirilecek; dezavantajl örencilerin uzaktan eitimden daha fazla faydalanmalar salanacak.

2021-2023 dönemlerini kapsayan Orta Vadeli Programda (OVP) Milli Eitim Bakanlnn sorumluk alanna ilikin hedeflere yer verildi.

Buna göre, uzaktan eitim sürecinin Harmanlanm Eitim Sistemini destekleyecek ekilde etkin hale getirilmesi için içerik, altyap, tasarm ve yönetim ile ilgili gelitirmeleri kapsayan bütünsel bir sistem hayata geçirilecek; dezavantajl örencilerin uzaktan eitimden daha fazla faydalanmalar salanacak.

Eitim kurumlarnda hijyen artlar iyiletirilecek, enfeksiyon önlemeye yönelik çalmalar planl ve sürekli uygulanacak.

Eitim-öretimin uluslararas standartlara uygun hale getirilmesi amacyla çalmalar yaplacak, ölçme, izleme ve deerlendirme sisteminin etkinlii artrlacak.

Tüm eitim süreçlerinde örencilerin akademik, kariyer ve sosyal duygusal geliim alanlarnda desteklenmesi amacyla rehberlik hizmetlerinin nitelii artrlacak, örenciler gelecekte ihtiyaç duyulacak mesleklere beceri ve yeteneklerine uygun olarak yönlendirilecek. Ülkedeki özel eitime ihtiyac olan örencilerin aldklar eitimin nitelii ve kalitesi artrlacak, bu örenciler özgün tanlama araçlaryla tespit edilecek ve geliim süreçleri desteklenerek izlenecek, bu örencilerin hem bireysel yaamlarna hem de ülke ekonomisine katma deer oluturmalar salanacak.

Mesleki eitim kuramlarndaki örencilerin edindikleri bilginin beceri ve üretime dönütürülmesi salanacak, böylece sektörün i gücü ihtiyacna cevap verebilecek nitelie sahip bireyler sektörle i birlii içinde yetitirilecek.

Okulu merkeze alan bir sistem yaklam benimsenecek

Eitimde adaletin salanmas amacyla; örenciler, okullar ve bölgeler arasnda mali kaynak, öretmen ve yönetici nitelii, eitim donanm ve kazanmlar açsndan oluan farkllklarn azaltlmas için okulu merkeze alan bir sistem yaklam benimsenecek, okul yöneticilii güçlendirilecek, eitim kalite endeksi oluturulacak, deneyimsiz öretmenler desteklenecek.

Sanayinin ihtiyaçlar ve dijital dönüüm hedefleri çerçevesinde yenilikçi okul-sektör i birlii modelleri kurulacak, mesleki ve teknik eitim kuramlarnn kapasiteleri sektörün igücü ihtiyacna cevap verebilecek ekilde gelitirilecek.

Ana Sayfaya Git