Uzaktan eğitime sıkı takip şart!

Devlet korumasındaki çocukların uzaktan eğitim süreçleri birebir takip edilecek, kuruluşlarda çocuk ve gençlere rehberlik desteği verilecek

Haberler 15.09.2020 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanlnca, devlet korumasndaki çocuklarn uzaktan eitim süreçleri birebir takip edilecek, rehberlik destei verilecek.

çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüü, kurulularda koruma ve bakm altnda bulunan okul ça çocuklarnn eitimden kopmamas için gerekli önlemlerin alnmasna ilikin 81 ildeki tüm kurululara talimat gönderdi.

Milli Eitim Bakanl tarafndan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle sürecin arlkl olarak uzaktan eitimle sürdürülmesi kararnn alnd anmsatlan talimat yazsnda, çocuklarn eitim süreçlerinin dikkatle takip edilmesi ve uzaktan eitim programlarna eksiksiz bir ekilde katlmlarnn salanmas istendi.

Buna göre, kurululardaki uzaktan eitim uygulamalar, çocuk hizmetlerinden sorumlu il müdür yardmclarnn kontrolünde ilerleyecek. Tüm okul ça çocuklarna rehberlik destei verilecek, uzaktan ve yüz yüze eitim sürecinde özellikle grup sorumlular ve bakm elemanlar tarafndan çocuklarn eitimleri birebir takip edilecek.

- Uzaktan eitime uygun günlük program yaplacak

Uzaktan eitimle ilgili teknik eksiklikler ve ihtiyaçlar, Bakanla bildirilerek, çözüme kavuturulacak.

Kurululardaki tüm okul ça çocuklarnn EBA sistemine ve TRT EBA kanalna girii salanacak ve çocuklarn bu programlar kurulu personeli gözetiminde etkin bir ekilde kullanmalar için gerekli ortam oluturulacak.

çocuklarn kurulu günlük yaam programlar uzaktan eitim süreçlerine göre yeniden düzenlenecek. Ayrca kuruluta kitap okuma saatleri belirlenecek ve EBA sisteminde yer alan kütüphane, çocuklara aktif olarak kullandrlacak.

- Snava girecek örenciler için takviye kitap ve etüt destei

21 Eylülde aamal ve seyreltilmi olarak balayacak okullarda, yüz yüze eitim kapsamnda kurulularda kalan ilkokul 1. snf örencilerinin okuldaki ve uzaktan eitimdeki süreçleri uyum zorluu yaamamalar için kurulutaki uzmanlarn takibinde ve kontrolünde ilerleyecek.

Bu yl snava girecek 8. ve 12. snf örencilerinin snava hazrlk sürecinde ihtiyaç duyduu takviye kitaplar temin edilecek, ayrca kurulularda etüt dersleri yaplacak.

Uzmanlarca çocuklara sk sk bu sürecin bir tatil deil; olaanüstü fakat geçici bir dönem olduu vurgulanacak.

- Üniversite örencileri için eitim ihtiyaçlarn giderin talimat

Uzmanlar, devlet korumasnda yetien ve üniversiteye devam eden gençlerle de iletiime geçecek ve gençlerin uzaktan eitimle ilgili ihtiyaçlarnn giderilmesini salanacak.

Üniversitelerin açlmas durumunda, gençlerin yurt durumlaryla ilgili yaanabilecek problemler de çözüme kavuturulacak.

Ana Sayfaya Git