“Uzaktan eğitimi başarıyla tamamladık”

Küresel salgınla beraber geçiş yapılan uzaktan eğitim sürecine, ilk günden itibaren sorunsuz adapte olduklarını dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kesici, “10 yıllık uzaktan öğretim tecrübemiz ve sahip olduğumuz CATS sistemi ile senkron ve asenkron olarak eğitim-öğretim dönemini başarıyla tamamladık. Bu konudaki deneyimimiz bize uzaktan eğitimde ivme kazandırdı” dedi.

Haberler 25.06.2020 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uzaktan öretim sürecinin ilk periyodunda YÖK tarafndan yaymlanan üniversitelerde küresel salgn sürecinde uzaktan öretim uygulamalar anket sonuçlarna deinen Dr. Ör. Üyesi Sinan Kesici, Türkiyedeki vakf üniversitesi meslek yüksekokullar arasnda program saysna göre canl snf olarak ilenen ders says bakmndan ilk sralarda yer aldk. Uzaktan eitim sürecinin banda Sivil Havaclk Genel Müdürlüü tarafndan akredite edilerek Türkiyede çok az sayda üniversitenin baarabildii Dispeçer (Uçu Harekt Uzman) eitimi verme yetkisine sahip olduk ifadelerini kulland.

ÖRENCLERMZN SOSYALLEMESN DE SALADIK

Bu süreçte uzaktan eriim ve interaktif yöntemler ile uygulamal dersler için laboratuvarlar da örencilerin kullanmna sunduklarn ifade eden Kesici, Ayn zamanda düzenlediimiz webinarlar (e-seminer) ile örencilerimizi alannda uzman kiilerle buluturup mesleki eitimde teori ve sektörel pratiklerin entegrasyonunu saladk. Bu kapsamda bahar yaryl uzaktan eitim sürecinde sektör duayeni olan 55 konumacnn katlmyla örencilerimize yönelik 54 webinar gerçekletirdik ve bu e-seminerlere 2 bin 550 örencimiz katlm salad. Milli bayramlarda ve özel günlerde örencilerimizin moral ve motivasyonunu artrmak için çeitli sosyal etkinlikler gerçekletirdik dedi.

2 BN KLK E-MEZUNYET TÖREN PLANLIYORUZ

Mezun olacak örencilerin katld mezuniyet partileri de düzenlediklerini sözlerine ekleyen Kesici, Ayrca meslek yüksekokulumuzun tüm örencileri ve velilerinin katlmyla düzenlenecek 2 bin kii kapasiteli bir e-mezuniyet töreni planlyoruz diye konutu.

GÜNDE ORTALAMA BN 150 ÖRENC E ZAMANLI OLARAK DERSLERE KATILDI

Bahar yaryl uzaktan öretim sürecinde sanal ortamda çevrimiçi ve çevrimd 470 ders oluturulduunu söyleyen Sinan Kesici, Bu derslere ilikin 9 bin 6 kaynak paylald, örencilere yönelik bin 64 ödev oluturuldu ve 5 bin 507 adet duyuru mesaj iletildi. Ayn zamanda, sanal ortamda final snavlar hariç 350 adet snav, ksa snav, test ve proje gerçekletirildi, 2 bin 220 adet senkron ders ilendi ve bu dersler kayt altna alnarak örencilere tekrar yapma imkn saland. Toplamda 82 bin kapasiteli bu derslere günde ortalama bin 150 örenci olmak üzere, toplam 32 bin 500 örencimiz e zamanl katlm salad. Uzaktan öretim final snavlar için sanal ortamda yaklak 2 bin 750 örencinin e zamanl katlaca 550 çevrimiçi snav gerçekletirildi. Temmuz aynda balayacak olan yaz okuluyla ilgili hazrlklarmz da uzaktan öretim olarak 997 ders ile tamamland ifadelerini kulland.

Covid-19 pandemi süreci bizlere online uygulamalarn yaygnlaacan ve hayatmzn bir parças olacan gösterdi diyen Kesici, Yeni normalde gerek uzaktan eitim sürecinde gerekse örgün eitimde tecrübeli uzman akademik kadromuz ve teknolojik altyapmz sayesinde örencilerimize sunduumuz eitim öretim araçlaryla öncü olmaya devam edeceiz. Yeni normal sürecinde güçlü sektörel i birliklerimizle örencilerimizin mesleki eitimlerinde uygulamal alanlarda deneyim kazanmasn sürdüreceiz. Üniversite-sanayi i birlii kapsamndaki anlamalarmz ve planlamalarmzla örencilerimizin mesleki eitimde i yapma becerilerini artrarak çeitli sektörlere nitelikli çalanlar kazandrmak ana hedeflerimizden biri olacak dedi.

Ana Sayfaya Git