Uzaktan eğitimle hafız oldular

Muş'ta yatılı kız Kur'an kursunda eğitim gören 2 öğrenci, Kovid-19 sürecinde hocalarından aldıkları uzaktan eğitimle hafız oldu

Haberler 08.10.2020 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta l Müftülüüne bal Aye Memi Yatl Kz Kuran Kursunda eitim gören 2 örenci, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle evlerinden aldklar uzaktan eitimle hafz olmay baard.

Merkeze bal Sütlüce Mahallesinde iki yl önce açlan Kuran kursunda yatl kalan Merkez Yatl mam Hatip Ortaokulu 8. snf örencisi 13 yandaki Beyzanur Yier ile Nizamülmülk Kz Anadolu mam Hatip Lisesi 10. snf örencisi 16 yandaki Feyza Yonat, pandemi sürecinde uzaktan eitime geçilmesi üzerine evlerine döndü.

Bu süreçte okul derslerini Milli Eitim Bakanlnn Eitim Biliim Andan (EBA) takip eden Yier ve Yonat, Kuran kursu hocalaryla da iletiimlerini koparmayarak eitim almaya devam etti.

ki kz örenci, kendilerine uzaktan eitim veren hocalarnn destei sayesinde Kuran- Kerimi 9 ayda ezberlemeyi baard. Kurs hocalarnn fedakarlyla zorlu süreci skntsz geçiren örenciler, hafz olmann mutluluunu yayor.

- Hem bizim hem örencilerimiz için zor bir süreç oldu

Kuran Kursu Müdürü Medine Akova, iki yl önce açlan kursta kz örencilere eitim verdiklerini söyledi.

Örencilerin hem okullarna devam ettiini hem de hafzlk eitimi aldn anlatan Akova, unlar kaydetti:

Kovid-19 sürecinde örencilerimizi evlerine gönderdik. Derslere uzaktan eitimle devam ettik. Bu süreç hem örencilerimiz hem de öreticilerimiz için çok zor oldu. 2 kz örencimizin pandemi sürecinde hafzlk eitimlerini tamamladk. Uzaktan eitimi bütün örencilerimizle yaptk. 15 Haziranda örencilerimizin yüzde 30unu kursa aldk. imdi yüz yüze eitim yapyoruz. Pandemi sürecinde örencilerimizle ksmen kopukluklarmz oldu ama 2 örencimizi bu süreçte hafz etmenin mutluluunu yayoruz. nallah bu süreçten sonra dier örencilerimizin eitimlerini de tamamlamaya çalacaz.

- Hem okulumu okudum hem de hafz oldum

Beyzanur Yier ise Hasköy ilçesine bal Azkl köyünde yaadn ve okullarn açk olduu dönemde Kuran kursunda kaldn aktard.

Kursta 6 ay eitim gördükten sonra Kovid-19 nedeniyle eve dönmek zorunda kaldn dile getiren Yier, öyle konutu:

Bu süreçte hocamla görüntülü konuarak dersimi okudum. Uzaktan eitimle hafzlm tamamladm. çok mutluyum. Kuran ezberlemek çok güzel bir duygu. Evde kaldm sürede hem okulumu okudum hem de hafz oldum. Bu dönemde biraz zorlandk ama hocalarmzn büyük çabasyla zorluklarn üstesinden geldik.

Feyza Yonat da 9 ayda hafzlk eitimini tamamladna iaret ederek, Pandemi sürecinden sonra hafzlm tamamladm. Ayn zamanda lise eitimime devam ettim. Hafzlm bitirdiim için çok mutluyum. Güç oldu ama hocalarmzla bunu atk. Uzaktan eitimle hocalarmza ezberlerimizi okuduk. çok zordu ama yine de baardk. Bu sürede hocalarmzn çok büyük destekleri oldu. Onlara teekkür ederiz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git