Uzaktan eğitimle Kur’an öğreniyor

Çocuklar uzaktan eğitim ile Kur'an-ı Kerim öğreniyor

Haberler 30.06.2020 - 00:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda örenciler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnna kar tedbirler nedeniyle Diyanet TV üzerinden yaplan uzaktan eitime katlyor.

Diyanet leri Bakanlnn Diyanet TV üzerinden uzaktan eitim yöntemiyle düzenledii Yaz Kuran Kurslar Eitim Programlar, Diyanet leri Bakan Ali Erban yapt açl dersiyle balad.

Her yl Diyarbakrda büyük ilgi gören ve çocuklarn camileri doldurduu yaz Kuran kurslar, salgn nedeniyle uzaktan eitim yoluyla yaplyor.

Diyanet TV üzerinden verilen ilk dersleri dinleyen örenciler, Kuran- Kerimin yan sra inanç, ibadet, siyer ve ahlak gibi dini ve manevi deerleri de örenecek.

VRÜS YÜZÜNDEN CAMLERE GDEMYORUZ

Örencilerden Muhammet Taha Akda, önceki yaz Kuran kurslarnda camiye gidip ders aldklarn söyledi.

Kovid-19 salgn nedeniyle okul eitimlerini EBA TV üzerinden gördüklerini, imdi ise Diyanet TV araclyla Kuran- Kerim dersi aldklarn aktaran Akda, unlar kaydetti:

Camiye gidip Kuran öreniyorduk, oyun oynuyorduk, resim yapyorduk. Günümüz güzel geçiyordu, o günleri özlüyorum. Virüs yüzünden camilere gidemiyoruz. Diyanet TVden Kuran- Kerim dersi aldk. çok güzel bir uygulama, her gün ayn saatte televizyonu açp Kuran dinleyeceim ve dinimi öreneceim.

Ali Hüseyin Akda, Kovid-19 nedeniyle bu yaz Kuran- Kerim dersleri için camiye gidemediini söyledi.

Uzaktan eitime sürekli katlacan belirten Akda, Bu kurslarda dinimi öreneceim ve Kuran derslerimi daha da gelitireceim. dedi.

Musa Kaya ise, Diyanet TVde balayan dersleri izledim. Dier günlerde de saatinde izlemeye devam edeceiz. Bu eitimler dinimi daha iyi örenmemi salayacak ve Kuran- Kerimi daha iyi okumam salayacak. ifadelerini kulland.

Baba Hatip Akda da, 4 çocuunun eitim gördüünü, salgn nedeniyle okul derslerini EBA TV üzerinden gördüklerini söyledi.

imdi de Diyanet TV üzerinden çocuklarnn uzaktan dini eitimlerini alacan ifade eden Akda, öyle konutu:

Önceden EBA üzerinden uzaktan eitim yaplyordu, imdi de Diyanet TV üzerinden Kuran- Kerim derslerinin verilmesi çok iyi oldu. çocuklar evde pandemiden uzak, daha salkl bir ekilde bu güzel uygulamadan faydalanyor. Camiye gitmeleri daha güzeldi, hocalar ve arkadalar vard. imdi ise gidemedikleri için uzaktan ders alyor, bu da çok güzel bir uygulama.

Diclekent Cami mam Yusuf Yolda da, bu yaz salgn nedeniyle çocuklarn olmayndan dolay camilerde sessizlik hakim olduunu söyledi.

çocuklarn camilerde nee ve huzur kayna olduunu dile getiren Yolda, Her yaz çocuklar camileri doldururdu, ancak Kovid-19 nedeniyle bu yaz eitimler, Diyanet TV üzerinden uzaktan verilmeye baland. nallah en ksa sürede salgn biter ve camiler çocuklarla tekrar dolar. dedi.

Ana Sayfaya Git