Uzaktan sanat eğitimi

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını yüzünden iptal edilen kültür-sanat etkinlikleri, 'Evde Kal' çağrısı sonrası Bitlis'te evlere taşındı.

Haberler 30.03.2020 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitlisin Tatvan ilçesinde bulunan Asar- Sanat Atölyesi kursiyerlerine be dalda sosyal medya üzerinden uzaktan eitim vermeye balad. Asar- Sanat Atölyesinin Kurucusu ve Koordinatörü azime Hanc, Whatsapp üzerinde kursiyerleriyle görüntülü görüerek, be dalda eitimler veriyor. Sosyal medyadan kursiyerlerine Sokaa çkmayn, kurallara uyun tavsiyesinde bulunan Hanc filografi, kt rölyef, quling (kat kvrma), tak tasarm ve boyama teknikleri hakknda bilgilendirmeler de yapyor.

UZAKTAN SANAT ETM

Uzaktan sanat eitimi hakknda gazetecilere açklamada bulunan Hanc, yurt dndan dahi uzaktan eitime talep olduunu söyledi. Ayrca sosyal medya hesaplarnda video paylaml anlatmlar da yaptn ifade eden Hanc, bu projeden herkesin faydalanabileceini sözlerine ekledi. Hanc, Korona virüs nedeniyle yetkililerimizin evde kal çarsn dinleyerek Asar- Sanat Atölyesi iletmecisi olarak bizlerde kurslarmz kapatarak evlerimizde ailelerimizle birlikte güzel zamanlar geçirmeye baladk. Bu dorultuda bireysel olarak bir eyler yapmamz gerektiini düündük. çünkü insanlarmz evlerinde kaldklar zaman bizler onlara uzaktan eitimle sanat öretebileceimizi, bu ekilde de sosyal medya üzerinden paylamlar yapmaya baladk. Reklamlarmz yapmaya baladk ve çok fazla bir talep gördük. Yurt dndan gelen taleplere dahi karlk verdik. Bu ekilde uzaktan eitim sistemiyle kadn, çocuk, yal ve genç demeden herkese hitap edebilecek sanatlar öretmeye baladk. Bunu günlük videolar çekerek, tantmlar yaparak aktaryoruz. Bu ekilde Asar- Sanat Atölyesi kursiyerleri ile birebir Whatsapp üzerinden görüntülü ekilde eitimlerimizi vermeye devam ediyoruz. Bu eitimlerimizden çok memnun olanlar var. Bunlarn arasnda salk çalanlarmz, polisimiz, komutanlarmz, öretmenlerimiz, memurlarmz ve ev hanmlarmz mevcut. Bu ekilde yararl ve faydal olma yönünde ilerleyen bir projeye imza attk. Umarm çok daha faydasn göreceini düünerek tekrar bütün insanlarmza ve halkmza diyoruz ki evde kaln salkl kaln sanat sizinle sanat evinizde diye konutu.

Ana Sayfaya Git