Uzmanından velilere karne uyarısı

2018-2019 eğitim-öğretim yılı 14 Haziran 2019 Cuma günü tamamlanacak. Eğitim sezonunun tamamlanmasıyla birlikte karne alacak öğrencilerin velilerine uzmanından uyarılar geldi. Psikolojik Danışmanı Öznur Yazıcı, karnenin tek başına değerlendirme kriteri olmadığını ifade ederek “Karne bir sonuç değerlendirmesidir. Karnelerde ki notlar üzerine konuşulacak bir konuyu da beraberinde getiriyor” dedi.

Haberler 11.06.2019 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2018-2019 eitim-öretim yl 14 Haziran 2019 Cuma günü tamamlanacak. Karne alacak örencilerin velilerine seslenen ve baz uyarlarda bulunan Psikolojik Danman Öznur Yazc karne kaygs tayan örencilerin velileri bata olmak üzere tüm velilere baz uyarlarda bulundu.

Karne tek bana deerlendirme kriteri deildir

Karnenin tek bana deerlendirme kriteri olmadn aksine çocuklarn eksi ve artlarnn görünecei bir sonuç deerlendirmesi olduunu ifade ederek Yazc, Deerli veliler, uzunca bir dönemin ardndan ite o büyük gün geldi. çocuklarmzdan kimileri için sevinçli kimileri içinse korkulan ve istenmeyen bir gün olacaktr. Karneler hem örencilerin hayatnda hem de siz deerli velilerin hayatnda büyük bir öneme sahiptir. çocuklarmzn koca bir yl boyunca yaptklar çalmalarda ki eksileri ve artlar görebilmemiz için bir sonuç deerlendirmesi olan karneler, üzerine konuabileceimiz konular da beraberinde getiriyor dedi.

Bu sorularn cevaplarn bulmaya çaln

Öznur Yazc, karneler ile birlikte baz sorularn cevaplarnn bulunmas gerektiine dikkat çekerek çocuklarmz bu notlar ile hedeflerine ulat m? Kendilerini yanstyor mu? Güçlü yönlerini fark edebildi mi? Zayf yönlerini fark edebildi mi? Hangi yönlerini güçlendirmesi gerektiini fark edebildi mi? Unutmayalm ki çocuklar çok yönlüdür ve geliimleri süreklidir. Bu balamda yaptmz yorumlar geliim düzeylerine göre ekillenmelidir. Özetle karneler sadece deerlendirmenin bir alt boyutudur ve baarnn tek bir göstergesi deildir. çocuklarnzla beraber kefedin, okuyun, paylan ve bir tatil plan hazrlayn eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git