Uzmanından teog günü reçetesi

TEOG sınavlarında son viraj ve heyecan arttı. Öğrenciler bir yandan sınav kaygısını yenmeye çalışırken, diğer yandan da eksiklerim var mı, sınav günü nasıl olacak, sınavda neler yapmalıyım diye düşünüyor.

Haberler 26.04.2017 - 08:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitim Koçu ve Yaync Koray Varol, TEOG Snavna girecek örencilere snav günü yaplmas gerekenlere dair u önerilerde bulundu.

Snava aç karnla girmeyin

Snav gününde vakitlice kalklmas çok önemlidir. Bu sayede sabah kahvalts, giyinme hazrlanma gibi süreçlerde geç kalma gibi telalara dümemi olursunuz. Her zamanki gibi bir kahvalt yaparak güne balayn ve normal bir ekilde okula gidin. Bugünü olabildiince normalletirin. Snavlara aç girilmemelidir. Bu yüzden abartl olmayan sradan bir kahvalt yapmalsnz. Gün boyunca yeterli miktarda su içmeyi de unutmamalyz.

Snav yerine saatinden önce gidin

Snava saatinden önce gitmeye özen gösterin. Trafik vs. gibi sürpriz sebeplerle geç kalnmas durumunda mevcut stres ve kayg düzeyimiz daha da yükselecektir. Yine snav alannda telal, kaygl veya gergin arkadalarnzdan da mümkün olduunca uzak durmalsnz. Bu süreçte kendileri kadar sizleri de zarara sokacaklardr.

Ebeveynler snav sabah panik havasndan uzak durmal

TEOG snav süresince örencilerin baarlarn etkileyen en önemli faktörlerden biri ebeveynlerdir. Onlarda çocuklarnn baaracaklarna ve bu snav için iyi hazrlandklarna inanmaldrlar. Anne-babalar olarak onlar geren, kayglarn arttrc davranlardan kaçnmalyz. Özellikle snav sabahnda panik havasndan kaçnmallar. çocuklarna duyduklar güveni hissettirmelidirler. Pek çok örenci snavdan çok sonrasndan, anne-babalarndan çekinirler ve kayg duyar. Bu nedenle ebeveynlerin çocuklarn rahatlatmalar çok önemlidir.

Olumlu düün, kendini motive et

Snav öncesi ve srasnda kendinize sürekli yapmanz gereken her eyi yaptnz ve bu snava iyi hazrlandnz hatrlatn. Snava ve hazrlnza kar olumlu bir tutum taknn. Olumlu düüncelerin olumlu sonuçlar dourduunu unutmayn. Örencilerin, ben bu snavda sorulan tüm sorularn benzerlerini daha önce çözdüm imdide hepsini çözebilirim demeleri çok önemli.

En iyi bildiin sorulardan balaya bilirsin

Snav srasnda zoraki bir soru çözme sras yoktur. stediiniz sorudan balayabilirsiniz bunu unutmayn. Kolay ve yapabildiiniz sorulardan balayn. Bu sizi rahatlatacak ve zor olarak düündüünüz sorular çözmede size yardmc olacaktr.

Sorular iyi okunmal

Soru köklerini mutlaka okuyun. Bu örencilerin yapt en büyük hatalardan biridir. Sorunun size ne sorduunu, sizden ne istediini mutlaka anlayn.

Snav süresinin tamamn kullan

Zor ve çözmede problem yaadnz sorular üzerinde inatla uzun süre harcamayn. Soruyu en fazla 3 kere okuyun yine yapamazsanz dier soruya geçin. Her ne kadar yeteri kadar vaktiniz olsa da TEOG snavnda da zaman kullanmak önemlidir. Hemen bir sonraki soruya geçin ve kalan zamanda yapamadnz sorularla ilgilenin. Snav süresinin tamamn kullann. Sakince düünüp hatrlamaya çaltnzda unuttuunuz bilgilerin geri gelmesi çok muhtemel. Zamannz kaldysa mutlaka cevaplarnz kontrol edin. Gerekirse sorular tekrar çözün.

Snav arasnda arkadalarnz ile snav üzerine konumayn

TEOG bran baznda bir snav olduu için her snav sonras verilen arada örencilerin arkadalar ile soru kritii yapmamalar önemli. Bir sonraki bran snavna girerken stres durumlarn arttrabilirler. çünkü örenciler bu noktada birbirlerinin motivasyonunu olumsuz etkileyebilirler.

Ana Sayfaya Git