Uzmanından uyarı: Sınav sonucunuz önceliğiniz olmasın

Yaklaşık 3 milyon öğrenci 2021 YKS sınavına girdi. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla yeni heyecan dalgasını tercih süreçlerinde yaşayacak olan adaylar için Uzman Klinik Psikolog Sevgi Umuç süreçle ilgili açıklamalarda bulundu. Psikolog Umuç, “Sınav sonucunuz hiçbir zaman önceliğiniz olmasın” dedi.

Haberler 08.07.2021 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Snava hazrlk döneminin son derece zorlayc geçtiini ifade eden Psikolog Sevgi Umuç, Süreci sonuna kadar getirebilen tüm adaylar tebrik etmek gerekiyor. Snavlar bekledikleri gibi geçsin veya geçmesin u an ihtiyaçlar olan tek ey dinlenmek. Özellikle, snavdan sonra yaparm deyip de erteledikleri ne varsa onlar için en uygun zaman olabilir. Hele ki sonuçlar açklanana kadar ki süre onlar için oldukça kymetli bir zaman. Sonras malum, emeklerinin karln almak için karar verme sürecini içeren kouturma evresi diye konutu.

SINAV DEERNZN ÖNCÜSÜ DELDR

YKS sonuçlarnn açklanaca zaman görülen sonuçlarn beklenildii gibi olabileceini veya olamayabileceini belirten Psikolog Umuç, Unutmayn ki alacanz puan emeinizin karlnz yanstacak olsun veya olmasn bu snavn sizin çalmanzn karln yansttn, deerinizin öncülüü olmadn unutmayn. Size ait bir snav puanna sahip olacaksnz ve artk verdiiniz emeklerin karln almak için harekete geçme zamannda olacaksnz açklamasn yapt.

Uzman Klinik Psikolog Sevgi Umu sözlerine öyle devam etti:

Yaamnzn daha nitelikli, doyurucu geçmesi için meslek seçiminin önemli bir pay vardr. Seçeceiniz bölümün sizin ilerideki yaamnzn çok büyük bir bölümünü ekillendireceini söyleyebilirim. Bölüm tercihinizin kendi ilgi, istek ve yeteneklerinizle uyumlu olmasn dikkate alarak seçimlerinizi yapabilirsiniz. Bu konuda ailenizden, öretmenlerinizden de destek alabilirsiniz.

ÜNVERSTE SEçMNZ OKUYACAINIZ BÖLÜM KADAR ÖNEML

Üniversite seçiminin de önemine deinen Sevgi Umuç, Üniversite seçiminiz, okuyacanz bölümün sizin için ne kadar doyurucu bir hl alacan, donanml meslek insan olarak yetimenizi belirlemek açsndan bölüm tercihi kadar önemli bir dier konudur. Üniversite seçimi yaparken bölümünüzün akademik kadrosunu detayl inceleyebilirsiniz, teorik bilginin yannda aratrma ve uygulama imknlarna, yurt d eitim olanaklarna bakabilirsiniz. Ayn zamanda sosyal faaliyetlerinin zengin olmas da kendinizi birçok alanda gelitirmenize, yetitirmenize olanak salayacaktr ifadelerini kulland.

Tercih günlerinde üniversitelerin tantm günlerine gidilebileceini belirten Uzman Klinik Psikolog Sevgi Umuç, Bu günler tüm sorularnzn cevaplarn bulmann yan sra, kampüsü yerinde görme ve gezme imkn da sunmaktadr. Ayrca üniversitelerdeki akademisyenlerle bire bir tanma frsat da bulmu olup aklnzdaki tüm konular ile ilgili detayl bilgi edinmi olursunuz diyerek sözlerini tamamlad.

Ana Sayfaya Git