Vaadi yerine getirmek için!

Babası söz verip alamadan hayatını kaybetti, 6 ay sonra onun için çalmaya başladı

Haberler 20.10.2020 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinde 8inci snf örencisi Mehmet irin Elitan babas, oluna balama alaca sözünü verdi. Babasnn, hayatn kaybetmesi ile dünyas bana yklan genç, çok sevdii müzikle arasna mesafe koydu. Müzik öretmeninin giriimleri ile kendi balamasna kavuan Elita, balamay hayatn kaybeden babas için çalmaya balad.

Mardinin Mazda ilçesine bal krsal çankaya Mahallesinde yaayp, tamal eitim ile Karalan Mahallesinde örenim gören 8inci snf örencisi Mehmet irin Elita, Güzel Sanatlar Lisesinde okuma hayali kurmaya balad. Kendi balamas olmayan ve yaknlarndan ödünç alarak örenmeye çalan Elitaa babas, balama alacan söyledi. Bir süre sonra babas hayatn kaybeden Elitan dünyas bana ykld. Babasn kaybetmesinin üzüntüsünü yaayan Mehmet irin, müzik öretmenine balama çalmay brakmak istediini söyledi. Hayallerini brakmasna izin vermeyen müzik öretmeni Burcu Lülecinin destekleriyle Güzel Sanatlar Lisesine hayalini brakmayan Elita, balama çalmaya tekrar balamak istedi. Ancak balamas olmayan Elita, 6 ay boyunca balama çalmad. çocuklar çin çal Derneinin sosyal medyada balatt kampanya ile hayaline kavuan Elita, çok sevdii balamasna kavutu. Her türlü zorlua ramen hayalini brakmayan Elita, hayatn kaybeden babasnn ansna Güzel Sanatlar Lisesi snavn kazanmak için yeniden kollarn svad.

Babam balama çalmam çok beenmiti

Babasnn balama çaln çok beendiini belirten Mehmet irin Elita, bundan sonra hep babas için çalacan söyledi. Elita, Müzikle aram çok çok iyi, balamay ilk olarak elime aldmda çalmay bilmiyordum ama 1-2 ay geçtiinde çok güzel çalyordum, müzik öretmenim de beeniyordu. Babama balama çalmay örendiimi söylediimde çok sevinmiti. En son 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramnda balama çaldmda babam çok beenmiti, sana balama alacam demiti ama vefat etti. Babam vefat ettikten sonra da zaten müzikle hiç aram olmad. Okula geldiimde müzik öretmenime artk müzikle uramayacam söyledim ama müzik öretmenim hayallerimi brakmama izin vermedi ve onun destekleriyle balama sahibi oldum. Güzel Sanatlar Lisesini kazanrsam arkc olmay düünüyorum, kazanamazsam da düünlerde çalarm belki. Balamam yokken amca olumun bir balamas vard, bazen onun yanna gidip, onun balamasyla beraber ikimiz çalyorduk. Hayallerime smsk çalacam ve hep babam için çalacam dedi.

Mehmet gibi çocuklarmzn hayallerini gerçekletirmeye devam edeceiz

Köy okullarnda müzik snf açan çocuklar çin çal Dernei Bakan brahim Yalçn da dezavantajl çocuklarn hayallerini gerçekletirmeye devam edeceklerini söyledi. Yalçn, çocuklar çin çal Denei olarak, 2016 ylnda beri Türkiyeyi ehir ehir gezip, çocuklarmzn sanatsal alanda gelitiren bir dernek olarak, 2018 ylnda resmi olarak bir dernek haline geldikten sonra Türkiye genelinde köy okullar ve dezavantajl bölgelerde müzik snf açp, ayn zamanda çocuklarmzn temel ihtiyaçlarn gideriyoruz. Bugün Mardinin Mazda ilçesine bal Karalan Mahallesinde Mehmet irin kardeimiz için bize buradaki eski müzik öretmeni tarafndan sosyal medyadan bir video geldi. Biz Mehmetin durumunu örenince çok duygulandk. Kendisi babasn yakn bir süreçte kaybetmi ama müzie olan tutkusu ve ak paha biçilemez, görülmeye deerdi. Biz hemen sosyal medyadan destekçilerimiz sayesinde bir kampanya balatp Mehmetimizin hayaline kavumasn ve güzel sanatlar lisesine hazrlanmas için bir çalma balattk. Nitekim çarmza destekçilerimiz geri dönüt veren destekçilerimiz oldu. Bu yüzden kendilerine çok teekkür ediyoruz. Nice Mehmetlerin hayatna dokunmak için mücadelemize ve köy okullarnda müzik snf açmaya devam edeceiz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git