Vali Mantı:“Ülkenin geleceği öğretmenlerin elinde”

Ülkenin geleceğinin öğretmenlerin elinde olduğunu belirten Bingöl Valisi Ali Mantı, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu söyledi.

Haberler 21.12.2017 - 08:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingöl Valisi Ali Mant, Mimar Sinan lkokulu, ehit Astsubay Muhammed Koan Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesini ziyaret etti. Bingöldeki okullarn hem fiziki açdan hem de akademik baar ve örenci davranlar açsndan deerlendirildii ziyaretlerde, Vali Mantya Milli

Eitim Müdürü Kadri Engin ve l Milli Eitim ube Müdürleri elik etti.

ÖRETMENLERE ÖÜTLER

Öretmen ve idarecilerle yüz yüze görümenin faydal olacan dile getiren Vali Ali Mant, Ülkemizin gelecei siz öretmenlerimizin elinde. Öretmenlik kutsal bir meslektir. Sizin yetitirdiiniz örenciler gelecekte iyi birer idareci olacak . Bizler idareciyiz yanl verdiimiz karar geri alabiliriz. Ama siz öretmelerimizin yapt yanl bir karar kimse deitiremez. Örencinin zihnine verdiiniz yanl imaj kaznd zaman o bir daha hiç kimse tarafndan, hiçbir merci tarafndan silinemez. Onun için çok önemli bir görev yapyorsunuz. Omuzlarnzda büyük bir yük var dedi.

TEKNOLOJNN GELM

Teknolojinin gelimesiyle örencilerin yanl bilgiler edindiini kaydeden Vali Mant Maalesef son yllarda gerek iletiim teknolojilerinin gelimesi ve gerekse baka d etkenlerin artmas çocuklarmzda farkl davranlarn gelimesine yol açmaktadr. Bilgiye kolay ulalmas bir avantaj salamal iken güçlü çeldiriciler süreci olumsuz etkiliyor. çocuklarmz bürolarmzda, evlerimizde ve ceplerimizde tadmz teknolojik aygtlar üzerinden yanl ve faydasz bilgiler ile zaman geçiriyorlar. Genç nüfusun önemli bir ksmnda teknoloji bamll var. Bilgiye ulamak artk çok daha kolay ama doru bilgiye ulatmz konusu problemli. Zaman ve yann gereklerini gerçekletiren çocuklar yetitirmeliyiz. Teknolojinin çok yönlü aldatmacalarna kar çocuklarmz doru bilgi ve ahlaki deerlerle korumalyz. Bilgiye eriimde kolayclk ve ucuzculuk tehlikelidir. in içinde mutlaka aln teri olmaldr diye konutu.

Vali Mant, okul ziyaretlerinin program dahilinde periyodik olarak devam edeceini ifade etti.

Ana Sayfaya Git