“Van Bilimle Şenleniyor” projesi

Van’da, TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan ‘Van Bilimle Şenleniyor’ projesi hayata geçiriliyor.

Haberler 27.06.2019 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

26-27 Eylül 2019 tarihleri arasnda Vanda düzenlenecek olan Van Bilimle enleniyor etkinliine yönelik toplant gerçekletirildi. l Milli Eitim Müdürlüünde düzenlenen ve l Milli Eitim ube Müdürü akir Snç bakanlnda yaplan toplantda, bilim enliinde yaplacak çalmalar tek tek ele alnd. l Milli Eitim Ar-Ge Birimi çalanlarnn katld toplantda, TÜBTAK 4007 Bilim enlii Destekleme Programna bilim ve toplum projesi olarak sunulan Van Bilimle enleniyor çalmasnn bütün detaylar konuulurken, bu çalma ile bilimin ve toplumun bulumasnn hedeflendii dile getirildi.

BLM ENL

l Milli Eitim ube Müdürü akir Snç; bilim enliinin, bilim kültürünü ve bilim iletiimini toplumun daha geni kesimlerine yaymak olduunu belirterek, Bu çalma sayesinde toplumun bilime olan ilgisi artaca gibi, çocuklarn ve gençlerin tüm bilim alanlarna yönelmesine ve kariyer yapmasna özendirecektir. Bilim insanlaryla farkl kesimleri kaynatrmak ve bilimsel bilgiyi topluma elenceli bir ortamda aktarmak amacyla birçok etkinlik yaplacaktr. Sergi, atölye, laboratuvar çalmalar, tematik oyunlar, yarmalar, sahne ovlar, gösteriler, söyleiler gibi. Buradaki temel amaç ise; bilim, teknoloji, toplum, çevre ve birey arasndaki etkileimi salayarak, olay ve olgularn anlalmasnda bilimsel ve teknolojik bak açsnn geliimini desteklemektir. Etkileimli etkinlikler yoluyla katlmclar yapan-yaayan-paylaan konumuna getirmek, bilimsel uygulamalar toplum ve birey ile buluturarak toplumun ve bireylerin bilim yapma sürecine dahil olma cesaretini vermek, farkl konularda gerçekletirilen gözlem ve uygulamalarla katlmclara disiplinler aras bir bak açs kazandrmak ve elenceli uygulamalarla, katlmclarn bilime, bilimsel bilgiye ve bilim insanna yönelik bak açlarnn olumlu yönde gelimesine katkda bulunmak gibi kazanmlar hedeflenmektedir dedi.

Ana Sayfaya Git