Van YYÜ İran’daki üniversiteler ile işbirliğini artırıyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Rektörlüğü, İran’daki üniversitelerle işbirliklerini sürdürmek amacıyla İran Azerbaycan Şehit Medeni Üniversitesi yetkilileri ile bir araya geldi.

Haberler 04.08.2018 - 08:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van YYÜ, randa var olan i birliklerinin sürdürülmesi ve ilerleyen dönemlerde de yeni i birliklerine imza atlmas amacyla ran Azerbaycan ehit Medeni Üniversitesi yönetimini üniversitede arlad. Van YYÜ Rektörlük Senato Salonunda ran Azerbaycan ehit Medeni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Velizadeh ve heyeti ile toplant yapan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, randaki üniversitelerle ile ibirliklerini artracaklarn belirtti. Toplantda üniversitenin potansiyeli hakknda bilgi veren Rektör Battal, randa birçok üniversiteyle ibirliimiz var. randa çok sayda örencimiz var. ranla ibirliimiz oldukça iyi bir ekilde devam ediyor. birliklerimizi daha da derinletirmek istiyoruz. ran ile tarih, kültürel, inanç açdan da çok derin ilikilerimiz vardr. Dolaysyla ibirliimizi daha derinletirme suretiyle hem bizim üniversitemiz, hem de sizin üniversitenizin sahip olmu olduu altyap, öretim üyesi kapasitelerini etkin bir ekilde kullanlarak gerek örencilerimiz, gerek öretim elemanlarmz eitim-öretim ve aratrma düzeylerini artrmamz gerekiyor dedi.

ran ile bir kardelik hukukumuz var ran ile bir karde hukuklarnn olduunu ifade eden Battal, Daha önce ran Urumiye Üniversitesi ile baz anlamalar yapmtk. Eylül aynda örencilerine bir sportif müsabaka yaptracaz. Urumiye Üniversitesinde yaklak 10 yldr ilikimiz devam ediyor. Ortak sempozyumlar, toplantlar yapyoruz. Azerbaycan ehit Medeni Üniversitesi ile bu tür ilerimizi artrarak devam ettirmek istiyoruz. ran ile bir kardelik hukukumuz var. Bu kardelik hukukumuzu, birlikteliimizi devam ettirmemiz lazm. Özellikle üniversiteler bu anlamda etkin ibirlii kurarlar ise bu hem hükümetlere, hem halka, hem de tabana yansr eklinde konutu. ran Azerbaycan ehit Medeni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Velizadeh ise Van YYÜ ile olan irtibatlarnn daha da pekieceine dikkat çekerek, Yaplan ibirlii ile gördük ki iki üniversitemiz de oldukça iyi imkana sahiptirler. Bu imkanlarn en iyileri teçhizat ve laboratuvarlardr. stiyoruz ki iki üniversitemiz de bu imkanlardan faydalansnlar. Üniversitemizde 300e yakn akademisyen, yaklak 7 bin örenci, 2 bin civar örenci yüksek lisans ve doktora eitimi almaktadr. Azerbaycan ehit Medeni Üniversitesi randa 180 üniversite arasnda 16nc srada yer alyor. ki üniversitenin çeitli konularda aratrma ile ilgili ibirlikleri olabilir. Bizler de bu ibirliini gelitirme için buradayz diye konutu. Konumalarn ardndan Van YYÜ Rektörü Battal tarafndan Rektör Velizadehe plaket verilerek kilim hediye edildi. Toplantya Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve ran Azerbaycan ehit Medeni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Velizadehn yan sra, Van YYÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Yusuf Uzun, ran Azerbaycan ehit Medeni Üniversitesi rektör yardmclar ile Van YYÜ rektör yardmclar ile dekanlar katld.
Ana Sayfaya Git