Van YYÜ'nün çehresi değişiyor

VAN'daki Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) kampus alanında yapımı devam eden projelerde sona gelindi. Yeni kütüphane, yaya yolu ve yeni yemekhane ile ilgili bilgi veren Van YYÜ Rektörü Prof.Dr. Peyami Battal, projelerin açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı davet edeceklerini belirtti.

Haberler 24.01.2018 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Projelerle ilgili kentteki yerel ve ulusal basn mensuplaryla bir araya gelen Van YYÜ Rektörü Prof.Dr. Peyami Battal, yeni kütüphane, yaya yolu ve yeni yemekhane ile ilgili bilgi verdi. Projelerin açlna Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan davet edeceklerini belirten Prof. Dr. Battal, öyle konutu:

çEHRES DEYOR

Bu kompleks 21 bin metrekarelik kapal alana sahip 35 milyonluk bir yatrm. Bireysel ve toplu iç mekan sporlarnn tamamnn yaplabilecei bir kompleks buras. Ayrca içinde yüzme havuzu bulunan bir spor kompleksi. unu rahatlkla söyleyebiliriz. Vanmza ve Van YYÜye yakan çok donanml bir spor kompleksi bitmek üzere. Bu kompleks ile beraber gerek üniversitemizdeki akademik, idari personelimiz ve örencilerimiz gerekse de ehirdeki bütün vatandalarmz burada spor yapabilir. Yine kompleks içinde yer alan Osmanl, Fin hamam gibi alanlardan da faydalanabilecek.

Rektör Prof.Dr. Battal, yaplan kompleksin ulusal musabakalara ev sahiplii de yapacan anlatrken öyle devam etti:

Kompleks içinde yer alan salonumuz 3 bin 500 kiilik bir salon. Dier bireysel sporlarn yaplaca alanlarmzda yer alyor. Bundan sonra Van YYÜde dünya çapnda sporcular görebileceiz. Futbol, basketbol ve voleybolda üniversite olarak iyi durumdayz. Bu yl hem erkek hem de kzlarda birincilikler elde ettik. Van YYÜnün spora zaten yatknl var. Bu kompleksle beraber artk ülkemizi uluslararas düzeyde temsil etmemize için katk sunacaktr. Yemekhanenin yan sra yeni bir kütüphane yapyoruz. Ek olarak 500 lojmanmz var. Onlarn açln da henüz yapmadk. Bütün bunlar üst üste koyduumuz zaman 100-120 milyonluk bir yatrm yapm olduk. Bu yatrmlar üniversitemizi hem ulusal hem de uluslararas düzeyde de farkllatrd.

Ana Sayfaya Git