Van'da 3. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi düzenlendi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından "cerrahi ve travma" temasıyla 3. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi düzenlendi.

Haberler 03.11.2020 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni tip koronavürüs (Kovid-19) salgn nedeniyle online düzenlenen kongreye, birçok ilin yan sra Azerbaycan ve Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyetinden (KKTC) bin örenci ve alannda uzman akademisyenler katld.

YYÜ Tp Fakültesi Dekan Prof. Dr. Tuncer, tp örencileri tarafndan hazrlanan örenci kongrelerinin geleneksel hale geldiini belirtti.

Daha önce düzenlenen örenci kongrelerini yüz yüze gerçekletirdiklerini aktaran Tuncer, Kovid-19 salgn nedeniyle kongremizi online olarak yaptk. Örencilerimizin gelecekte iyi bir doktor, iyi bir bilim insan olmalar için sürekli bilimsel toplantlar düzenliyoruz. 3. Ulusal Tp Örenci Kongresini bu yl Nisanda düzenlemeyi planlyorduk ancak koronavirüs salgnndan dolay erteledik. Birçok ülke ve ehirlerimizden alannda uzman doktorlar kongremize katld, bilgi ve tecrübelerini anlatt. çok katlml ve faydal bir kongre oldu. Örencilerimizle gurur duyuyoruz. diye konutu.

YYÜ Dursun Odaba Tp Merkezi Bahekimi Dr. Ümit Haluk liklerden ise böyle bir etkinliin Vanda yaplmasndan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

3. ULUSAL TIP ÖRENC KONGRES DÜZENLEND

Kovid-19 salgnnda birçok ilki gerçekletirdiklerini, önemli çalmalara imza attklarn belirten liklerden, unlar kaydetti:

Ülkemizin ilk online ulusal tp örenci kongresini gerçekletirdik. Türkiyenin yan sra Azerbaycan ve KKTCden bin kii kongremize katld. Kovid-19 salgn maalesef günlük hayat, eitim ve öretimi etkilemi durumda. Bu kongreyle eitimlerin ve kongrelerin her artta yaplabileceini gösterdik. Cerrahi ve travma temal kongremiz örnek bir kongre oldu. Hastane olarak pandemi sürecinde ciddi çalmalar yaptk. Laboratuvarlar kurduk. Koruyucu malzemelerimizi, yüz koruma siperliklerini, numune alma kabinlerini ve transfer sedyelerini kendimiz ürettik. Hastanemizde Kovid-19 tedavisi gören hastalarmz ilk defa uzaktan eriim sistemiyle yaknlaryla görütürdük.

Birçok yenilik ve ilke imza atmann gururunu yaadklarn ifade eden liklerden, kongrenin düzenlenmesine katk sunan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah evli, YYÜ Tp Fakültesi Dekan Prof. Dr. Mustafa Tuncere teekkür etti.

Ana Sayfaya Git