Ve eğitim startı!

Düşük ve orta riskli illerde yüz yüze eğitime okul öncesi kurumlarda tam zamanlı, ilkokullarda seyreltilmiş sınıflarda haftada 2 gün başlanacak

Haberler 03.03.2021 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MEB, risk gruplarna göre illerdeki yüz yüze eitimin detaylarn paylat

Milli Eitim Bakanlndan (MEB), düük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli il kategorilerinde 2 Marttan itibaren yüz yüze eitime geçi sürecine ilikin ayrntlar paylald.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarna göre, çok yüksek riskli (krmz) kategorideki iller olan Edirne, Balkesir, Sakarya, Burdur, Konya, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümühane, Trabzon, Rize, Osmaniye ve Adyaman ile yüksek riskli (turuncu) kategorideki stanbul, zmir, Krklareli, Tekirda, Kocaeli, Yalova, çanakkale, Mula, Antalya, Kütahya, Bilecik, Düzce, Bolu, Zonguldak, Karaman, Mersin, Nide, Krkkale, Kayseri, Kilis, Artvin ve Ardahandaki eitim öretim uygulamalar öyle olacak:

Okul öncesi eitim kurumlar ve özel eitim okullar, tam zamanl yüz yüze eitim verecek. Birletirilmi snfl okullar ve köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerlerdeki okullar yüz yüze eitime tam zamanl devam edecek. lkokullar, 2 gün okulda seyreltilmi snflarda yüz yüze, 3 gün uzaktan eitim alacak.

Ortaokul 5, 6, 7. snflar tam zamanl uzaktan eitime devam edecek. Ortaokul 8. snflar haftada 12-22 saat olacak ekilde seyreltilmi yüz yüze eitim alacak. Hazrlk, 9, 10 ve 11. snflar tam zamanl uzaktan eitime devam edecek. 12. snflar haftada 16-24 saat olacak ekilde planlanan seyreltilmi snflarda yüz yüze eitim alacak. Destekleme ve yetitirme kurslar, yüz yüze eitime devam edecek. Snavlar seyreltilmi snflarda yaplacak.

ORTA RSKL VE DÜÜK RSKL LLER

Orta riskli (sar) kategoride yer alan Ankara, Bursa, Manisa, Aydn, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskiehir, çankr, Kastamonu, Karabük, Bartn, çorum, Yozgat, Krehir, Nevehir, Sivas, Kahramanmara, Adana, Gaziantep, Hatay, Malatya, Erzincan, Tunceli, Elaz, Bayburt, Erzurum ve Kars ile düük riskli (mavi) iller kategorisindeki Uak, anlurfa, Diyarbakr, Bingöl, Mu, Bitlis, Batman, Mardin, Siirt, rnak, Hakkari, Van, Ar ve Idrda eitim öretim uygulamalar ise u ekilde yaplacak:

Okul öncesi eitim kurumlar ve özel eitim okullar tam zamanl yüz yüze eitim verecek. Birletirilmi snfl okullar ve köy benzeri seyrek nüfuslu yerlerdeki okullar yüz yüze eitime tam zamanl devam edecek. lkokullar 2 gün okulda seyreltilmi snflarda yüz yüze, 3 gün uzaktan eitim alacak.

Ortaokul 5, 6, 7. snflar 2 gün okulda seyreltilmi snflarda yüz yüze, 3 gün uzaktan eitim alacak. Ortaokul 8. snflar haftada 12-22 saat olacak ekilde seyreltilmi yüz yüze eitim alacak.

Hazrlk, 9. 10. 11. snflar haftada 2 gün, 12. snflar ise haftada 16-24 saat seyreltilmi snflarda yüz yüze eitim alacak. Destekleme ve yetitirme kurslar yüz yüze eitime devam edecek. Snavlar seyreltilmi snflarda yaplacak.

Ana Sayfaya Git