Ve yaz zili çaldı

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 18 milyon öğrenci karnesini alarak yaz tatiline girdi.

Haberler 18.06.2022 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kovid-19 salgn nedeniyle yaklak 1,5 yllk arann ardndan 6 Eylül 2021de yüz yüze ve tam zamanl balayan 2021-2022 eitim öretim dönemi bugün sona erdi. Karne heyecan yaayan yaklak 18 milyon örenci, bir yln yorgunluunu yaz tatilinde atacak.

Karne töreninde karne almann heyecann yaayan örenci Kemal Açkgöz, zorlu snavlar baaryla tamamladn ve ald notlarla takdir belgesi almaya hak kazandn söyledi. Yaz tatilinde parkta oyun oynayacan ve okul arkadalaryla görüeceini belirten Açkgöz, baarl karnesine karlk ebeveynlerinin kendisine en sevdii kitab hediye edeceini dile getirdi.

Okulda birçok ey örenmenin yan sra snfta edindii arkadalaryla elendiini anlatan Yiit Dinçer, yaz tatilinde farkl ehirleri gezmek istediini söyledi. Baba Serhat Dinçer de zor bir yl geride braktklarn dile getirerek, Ama çok güzel geçti. çocuumuz iyi bir tatili hak etti. dedi.

Örenci Elif Nur Yeti, sene boyunca tüm ders kitaplarn bitirdiklerini belirterek, Tatilde stanbula ve Sakaryaya gideceim. Denize gireceim. diye konutu.

Örenci Duygu Nida Uzunkaya da çok çalarak iyi bir karneyi hak ettiini belirterek, yaz tatilinde köye gideceini ve zorland Türkçe dersine çalacan söyledi.

Anne Merve Uzunkaya ise 3. snfa geçen kz için çok mutlu olduklarn ifade ederek, Öretmenimizi çok seviyoruz. Gerçekten öretmenimiz yanmzda olmasayd bu yl daha zor atlatabilirdik ama her zaman destekçimiz oldu. Biz bu açdan çok mutluyuz. Karne konusunda biz çocuklardan daha heyecanlyz. ifadesini kulland.

YAZ OKULLARI

Milli Eitim Bakanl, bu yl ilk kez yaz tatilinde destekleme ve yetitirme kurslarnn yan sra yaz okullar açacak.

Yaz okullar, 4 Temmuz-28 Austosta öretmen ve örenci bavurularnn younluuna göre, okul idarelerince belirlenen tarihler arasnda açlacak. Öretmen ve örenciler, yaz dönemi sürecinde istedikleri ilde seviyelerine uygun okul türlerinde yaz okullarna katlabilecek.

Bunun yannda yaz döneminde 6-18 ya örencilerin, akran ve arkadalaryla bir araya gelip hem elenip hem de örenmeleri amacyla 14 farkl kurs program açlacak. Yaz tatili boyunca sürekli açk olacak kurslara, okullar ve halk eitim merkezi üzerinden bavuru yaplabilecek.

YEN ETM ÖRETM YILI 12 EYLÜLDE BALAYACAK

Öte yandan, Liselere Geçi Sistemi (LGS) kapsamnda yaplan merkezi snav sonuçlar 30 Haziranda açklanacak.

Lise son snf örencileri ile mezunlar yarn ve 19 Haziran Pazar günü Yükseköretim Kurumlar Snavna (YKS) katlacak. YKS birinci oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) yarn, ikinci oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve üçüncü oturum Yabanc Dil Testi (YDT) 19 Haziranda yaplacak. YKS sonuçlar, 20 Temmuzda belli olacak.

MEBin çalma takvimine göre, 2022-2023 eitim öretim yl 12 Eylül 2022de balayacak ve 16 Haziran 2023te sona erecek.

Ana Sayfaya Git