Veli, öğrencilerle kitap okuyor!

ŞIRNAK'ın Silopi ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda başlatılan 'Velilerle birlikte okuma saati' projesi kapsamında aileler, her cuma çocuklarıyla birlikte sınıfta kitap okuyor.

Haberler 30.03.2019 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mehmet Akif Ersoy lkokulunun snf öretmeni Fatma Vuraln Velilerle birlikte okuma saati projesi kapsamnda aileler, her cuma çocuklaryla beraber ayn sralara oturarak, kitap okuyor. Ders diliminin son yarm saatinde yaplan okuma etkinliinin, çocuklarda okuma merakn artrd belirtildi. u an sadece 2/F snfnda gerçekletirilen etkinliin dier snflarda da yaplmas planlanyor. Örenciler, okuduklar kitaplar sonraki hafta arkadalaryla deitiriyor.

VELLER ÖRENCLERLE

Snf öretmeni Fatma Vural, Her cuma velilerin katlmyla balatm olduumuz bir okuma projemiz var. Cuma günleri son saat gelen velilerle birlikte çocuklar yarm saat kitap okuyoruz. Bu projeyi daha önce çaltm okulda da balamtm. Faydasn görünce ikinci dönem velilerle yaptmz toplantda bunu dile getirdim. Veliler kabul edince projeyi balattm. çocuklarda anne ve babalarnn yannda kitap okuduunu görünce okuma sevgisi artyor. Bunu aladk. çocuklar her cuma anne- babalarn büyük bir sevinçle bekliyorlar. Kitap okuma ve kitap sevgisi çocuklarda büyük art gösterdi. Velilerde kitap okuma balad dedi.

Snfta kitap okuyan velilerden Derya Köse ise Fatma hocamz tarafndan gerçekletirilen okuma etkinliini her cuma yapmaktayz. Biz ve çocuklar için gerçekten çok etkili oldu. Bizler bile cuma gününü büyük bir heyecanla bekliyoruz. Okuma konusunda, kitap bitirme konusunda çocuklarmzda büyük gelimeler oldu. Öretmenimizi bu faydal etkinlikten dolay tebrik ediyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git