Veliler kitap sınavına girdi

Bismil Kaymakamı Enver Hakan Zengince "Okuma yazma bilmeyen bazı velilerimiz sınava girmek için evde çocuklarına kitabı okuttu. Sınava da çocuklarıyla birlikte girdi. Bu çok güzel ve anlamlı bir davranıştır"

Haberler 10.01.2022 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrn Bismil ilçesinde Anne baba benimle kitap okur musun? projesi kapsamnda velilere okuduklar kitap için snav yapld.

Bismil ilçesinde Köseli lk ve Orta Okulunda örenci ve velilere kitap okuma alkanln alamak ve aile içi diyalogun gelitirilmesi amacyla Anne baba benimle kitap okur musun? projesi hayata geçirildi.

BAARIYA GÖTÜREN ALE

Proje kapsamnda velilere okumalar için Baarya Götüren Aile adl kitap datld. 3 haftann ardndan veliler okuduklar kitaba ilikin snava girdi. Snav sonucunda dereceye giren velilere çeitli ödüller verilecek.

Okulda snav dolaysyla yaplan programa, Bismil Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Kaymakam Enver Hakan Zengince, lçe Milli Eitim Müdürü Cafer Gülseven, projeye destek veren i insan Musa çelebi katld.

Kaymakam Zengince, insanolunun örenmek ve öretmek üzere yaratlm bir varlk olduunu belirterek, okumann önemine deindi.

Bilgiye sahip olursak bilgiyle donanrsak kendimizi, çevremizi, tabiat ve dünyay daha iyi anlar ve anlamlandrrz ifadelerini kullanan Zengince, okul idaresi tarafndan belirlenen kitabn velilere datldn, kitab okuyan velilerin çevrelerine örnek olmas amacyla snava tabi tutulduklarn söyledi.

VELLERN BLGSN ÖLçMEK

Zengince, öyle konutu:

Bu snav velilerin bilgisini ölçmek için deil, dier insanlara örnek olmak amacyla yapld. Okuma yazma bilmeyen baz velilerimiz snava girmek için evde çocuklarna kitab okuttu. Snava da çocuklaryla birlikte girdi. Bu çok güzel ve anlaml bir davrantr. Bu projenin maksadna ulamasnn en güzel örneidir. Okuma yazma bilmeyen velilerimizi de Halk Eitim Merkezindeki kurslarmza davet ediyoruz, onlara bu konuda her türlü destei vereceiz.

Okul Müdürü Muhammed Kaçmaz da aileleri kitap okumaya tevik etmek amacyla projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

Projede baarl olduumuzu, velilerimizin çocuklaryla daha fazla vakit geçirdiklerini gördük. Bu bizi gururlandrd diyen Kaçmaz, bu tür çalmalar sürdüreceklerini kaydetti.

Veli Mustafa Demir de projeyle bütün aile kitap okumaya baladklarn, evde eiyle kitap okumaya balamalarnn çocuklar da olumlu etkilediini dile getirdi.

Veli Fatma Tankut ise proje için yetkililere teekkür ederek, çocuklarmzla daha çok vakit geçirmeye baladk. Tüm ailelere önerimiz çocuklaryla daha çok vakit geçirsinler, onlarla ilgilensinler. Bunun yolu da birlikte kitap okumaktan geçer. diye konutu. (AA)

Ana Sayfaya Git