Veliler uyarıldı

Eğitim uzmanı uyardı; uzaktan eğitimde velilere çok büyük görevler düşüyor

Haberler 14.03.2020 - 12:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl tarafndan koronavirüs tedbirleri kapsamnda eitime 2 hafta ara verildi. 23 Marttan itibaren derslere uzaktan eitimle devam edilecei açklanrken, Eitim Uzman Dr. Özge Aslan velilere uyarlarda bulundu. Aslan, Velilere çok büyük görevler düüyor. Önemli olan örencinin yapp yapmadn takip etmek deil, örenme sürecine devam etmek. dedi.

Türkiyede de koronavirüs görülmesinin ardndan Milli Eitim Bakanl tarafndan eitime ilk ve ortaokullarda 2 hafta ara verildi. Örenciler ikinci haftadan itibaren eitimin aksamamas için Eitim Bilim A (EBA) üzerinden derslerine devam edecek.

KONU ANLATIMLI VDEOLAR, TESTLER VE DJTAL çERKLER

Uzaktan eitimin nasl yaplacan anlatan Eitim Uzman Dr. Özge Aslan, Bu sistemle 1nci snftan 12nci snfa kadar örenciler evlerinde bilgisayar, tablet üzerinden bu içeriklere ücretsiz olarak sistem üzerinden ulaabilecek. nternet olan bir yerde örenciler kullanc ad ve ifresini girdii zaman ilgili snf düzeyinde dijital içerikler yer alyor. Küçük ya gruplarna animasyonlarla, karakterlerle anlatlrken ortaokul ve liselerde konu anlatm videolarn dinleyecekler. Daha sonra o konuyla ilgili testleri çözecekler. Sistem üzerinden çevrimiçi olarak soru çözüm videolarn ulaabilecekler dedi.

Eitimin tam gün mü, yarm gün mü olacann 16 Mart Pazartesi günü belli olacan söyleyen Aslan, 40ar dakikalk oturumlar planlanmayabilir. Daha ksa süreli öretmenin direkt konu anlatm videolar yer alaca için 40 dakikadan daha az sürede daha etkili bir ekilde anlatlmas söz konusu olacaktr diye konutu.

BURADA VELLERE çOK BÜYÜK GÖREVLER DÜÜYOR

Velilere de uyarlarda bulunan Aslan, Burada velilere çok büyük görevler düüyor. Dün bakanmz da ifade etti. Önemli olan örencinin yapp yapmadn takip etmek deil, örenme sürecine devam etmek. Önemli olan örencinin bu iki haftalk sürede okulundan kopmadan derslerini devam ettirebiliyor olmas dedi.

Ana Sayfaya Git