Veliler yıllar sonra yeniden öğrenci oldu

Ailelerin, çocuklarının sınava hazırlık sürecinde yaşadıkları stresi deneyimlemeleri ve empati kurmaları amacıyla hayata geçirilen 'Bir günlüğüne ben olur musun?’ projesinde veliler yıllar sonra yeniden öğrenci olarak ders dinledi.

Haberler 02.12.2019 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçen yl ilk kez Uur Okullar zmir Bornova Kampüsü tarafndan hayata geçirilen ve bu yl Türkiye genelinde 44 ile yaylan projede veliler yeniden örenci sralarna oturdu. Üniversite snavna hazrlk sürecinde kayg yaayan 8inci ve 12nci snf örencilerinin velileri, onlarn bu duygu durumlarn paylaabilmek ve empati kurabilmek için 5 saatliine derse girdi. Bugün gerçekleen projeye katlan veliler, çocuklarnn yerine geçti, snf kurallarna uyarak ders dinledi.

AMACIMIZ ÖRENCLERN YAADII GÜçLÜÜ VELLERE HSSETTRMEK

Projeye ilikin bilgi veren Psikolojik Danmanlk Rehberlik ve Ar-Geden Sorumlu Genel Müdür Yardmcs Bar Sezgin, örencilerin emek verdikleri bir süreçten geçtiklerini ve hayatlarn ekillendirecekleri bir snava tabi tutulduklarn dile getirerek yaadklar kaygnn boyutuna deindi.

Öretmenler ve velilerin örencilere verdikleri öütlerden yola çkldn anlatan Sezgin, Velilerimizin empati kurmasn hedefledik. Bugün okula üniforma giyerek geldiler. Snava girmek, ölçmek ve ölçülmek, 40 dakika ders dinleyip 10 dakika teneffüse çkmak, cep telefonunu darda brakmak, akam ev ödevi yapmak, 3 ay sonraki snav düünmek duygusunu velilerimize yaatmak istedik. Bilgilerimiz uçar ancak duygular kalcdr. Velilerimiz aslnda bugün 5 saatlik empati kurdular. Soru çözüyorlar, tahtaya çkp sözlü oluyorlar. Snava hazrlk yapyorlar. Aslnda onlara basknn, örenmenin önünde bir bariyer olduunu ve onlarn duygularn anlamalar gerektiini aktarmaya çalyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git