Velilere karne uyarısı

İl Valisi Hüseyin Aksoy, 5 Nisan İlkokulu'nda karne dağıtım töreninde yaptığı konuşmada velileri uyararak, "Çocuklarının karnelerinde beklediklerinin daha altında bir not çıkması durumunda onlara tepki vermeyin, bunun nedenini araştırın"dedi.

Haberler 10.06.2017 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Örencilerden tatillerini en iyi ekilde deerlendirmelerini, kitap okumalarn ve spor yapmalar tavsiyesinde bulunan Vali Hüseyin Aksoy, velileri de uyard. Vali Aksoy, Velililerimizden çocuklarnn karnelerinde beklediklerinin daha altnda bir not çkmas durumunda onlara tepki vermemelerini, bunun nedenlerini aratrmalarn ve önümüzdeki yl için daha salkl bir planlama yaplmasn öneriyoruz. çünkü, çocuklara kar yaplacak olumsuz bir davran onlarn gelimelerini olumsuz noktaya tayabilir. Bu bakmdan velilerimizinde duyarl bir ekilde hareket etmelerinde büyük önem vardr dedi.

2016-2017 eitim-öretim yl sonunda Türkiye genelinde olduu gibi Diyarbakrda da 438 bin 580 örenci karne ald. Vali Hüseyin Aksoy beraberinde Yeniehir Kaymakam Mehmet Özel, l Milli Eitim Müdür Hasan Aslan ve ilçe milli eitim müdürleri ile birlikte 5 Nisan lkokulunda karne datm törenine katld.

Karne datmnn ardndan gazetecilere açklamalarda bulunan Aksoy, kent genelinde 438 bin 580 örencinin karne aldn belirtti.

VELLER UYARDI

Aksoy, Velilerimize, karnelerden beklediklerinin daha altnda bir not çkmas durumunda onlara tepki vermemelerini, nedenlerini aratrmalarn ve önümüzdeki yl için daha salkl planlama yapmalarn öneriyoruz. dedi.

çocuklara kar yaplan olumsuz bir davrann onlarn geliimini olumsuz etkileyebileceini anlatan Aksoy, bu konuda duyarl hareket etmenin önemine deindi. Aksoy, çocuklarmzn tatillerini en iyi ekilde deerlendirmelerini, frsat buldukça kitap okumalarn ve spor yapmalarn tavsiye ediyoruz. diye konutu.

SYVANDA HEYECAN

Buarada, Silvan ilçe merkezi ve köylerde, 27 bin 439 örenci karne ald. Sabahn erken saatlerinden itibaren okullara koan örencilerin heyecanlar gözlerinden okundu. Veliler, minik örencilere elik ederek karne heyecanlarna ortak oldu.

Silvan Malabadi Anadolu Lisesinde düzenlenen karne törenine katlan Silvan Kaymakam ve Belediye Bakanvekili Adem çelik ve Milli Eitim Müdürü Seyithan Erboa, örencilere karnelerini datt. Törene, Milli Eitim ube Müdürleri, veliler, öretmeni ve örenciler katld.

KUPTA KARNE çOKUSU

Buarada Kulp ilçesinde, ilk ve orta örenim seviyesindeki 9 bin 200 örenci karne heyecan yaad.

Kulp Anaokulu, Vali Nafiz Kayal lkokulu ve Kulp Anadolu mam Hatip Lisesinde düzenlenen karne datm törenine katlan Kulp Kaymakam Fatih Dülgerolu, örencilere iyi tatiller dileinde bulunarak karnelerini verdi.

Snflara girerek örencilere karne datan Kaymakam Dülgerolu, örencilerden tatil süresince dinlenmelerini ve kitap okumalarn istedi.

Dülgerolu, yi olan örencimiz, daha da iyi olmak için, kötü olan örencimiz de iyi olmak için çalmal ve tatili iyi deerlendirip bol bol kitap okumanz gerekir. dedi.

lçe Milli Eitim Müdürü Fatih Kaya ise, örencilerden tatili en iyi ekilde deerlendirmelerini ve okullarda sergiledikleri güzel davranlar tatilde de sürdürmelerini istedi.

Kaya, Karne dönemiyle ilgili olarak anne ve babalarn üzerine düen asl vazifenin örenciyi korkutmak deil, varsa problemin çözüm yollarnn aranmasna yönelik çaba sarf etmesi gerekir. dedi.

Kulpta görev yapan 600 öretmen ve idareci de, örencilerle birlikte 3 ay sürecek yaz tatiline girdi.

Ana Sayfaya Git