Velilere yüz yüze eğitim!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Evlatlarımızı, öğretmenlerimizin ve tüm toplumun sağlığını önceleyerek gerektiğinde illerin koşullarına uygun olarak öğrencilerimizi okullarına kavuşturmak temennisindeyiz." ifadesini kullandı.

Haberler 13.02.2021 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn öncesi velilerle yüz yüze bir araya gelen Selçuk, öretmenler ve örencilerin ardndan salgn nedeniyle velilerle de çevrim içi ortamda bulumaya balad.

Bu kapsamda, Ziya Öretmenle Veli Bulumalarnn ilki Annelerle Salgn ve Uzaktan Eitim Üzerine balyla gerçekletirildi.

Bakan Selçuk, Türkiyenin dört bir yanndan annelerle çevrim içi bir araya geldii toplantda, annelerin salgn sürecinde artan i yüklerine iaret etti.

Annelerin evdeki saysz ilerinden en çok önemseyip, gönülleriyle yaptklarnn evlatlaryla ilgili olduunu dile getiren Selçuk, Annelik tam zamanl bir mesai, ödülü evladn scak bir gülümsemesi, gün bittiinde bir odada salkla uyumas... Bu izah edilmesi, yaamada anlalmas mümkün olmayan bir yaam biçimi. deerlendirmesinde bulundu.

Bakan Selçuk, Tam zamanl olarak anne ve tam zamanl öretmen oldunuz. Evdeki onlarca kalem iinize, çalan annelerimiz için i yerindeki ilerinize, bir de çocuklarnzn eitim sürecini yönetmek eklendi. Öretmenlerimizle çok daha sk iletiim kurdunuz. Derslerin balama zilini siz çaldnz, teneffüste oyun arkada oldunuz, kurallar hatrlatan idareci de sizdiniz, teknik hizmet veren görevli de ifadelerini kulland.

ULUSAL DESTEKLEME PROGRAMI LE UZAKTAN ETMDEK ÖRENME KAYIPLARI GDERLECEK

statiksel verilerin yan sra velilerden gelen mektuplar ve mesajlarla örenme süreçlerindeki gereksinimleri yakndan takip ettiklerini belirten Bakan Selçuk, uzaktan eitim sürecinde evlerdeki bu youn mesaide, okul öncesinden liseye kadar tüm seviyelerde ihtiyaç duyulan alanlarda basl ve dijital kaynaklar ile ailelerin yannda olmaya çabaladklarna dikkati çekti.

Bakan Selçuk, yaknda detaylarn kamuoyuyla paylaacaklar Ulusal Destekleme Program ile uzaktan eitim döneminde oluan örenme kayplarnn giderileceine iaret ederek, Bu program, her bir çocuumuzun ihtiyac olan destekleme eitimini alabilmesine, varsa açn kapatmasna, yoksa bilgisinin pekimesine yarayacak. açklamasnda bulundu.

YÜZ YÜZE ETM SÜREC

Salgnn düük seyrettii köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleim yerlerinde, okullarn 15 ubatta yüz yüze eitime geçebilmesi için hazrlklarn standartlara uygun ekilde tamamlandn bildiren Selçuk, 1 Marttan itibaren de ilkokullarda ve bu okullar bünyesindeki ana snflar ile özel eitim snflarnda, haftada 2 gün yüz yüze eitim yaplacan, 8 ve 12. snflarda ise seyreltilmi snflarda tam zamanl yüz yüze eitime balanacan anmsatt.

Bakan Selçuk, Evlatlarmz, öretmenlerimizin ve tüm toplumun saln önceleyerek gerektiinde illerin koullarna uygun olarak örencilerimizi okullarna kavuturmak temennisindeyiz. deerlendirmesini yapt.

Ana Sayfaya Git