Veliye göre karneler!

Sürekli devamsız durumda bulunan öğrenciler tespit edilerek sınıf tekrarına kalmaları sağlanacak. Eylül ayında ilkokula başlayacak olmasına rağmen okul öncesi eğitimden yararlanamamış çocuklar için yaz okulları açılacak.

Haberler 05.06.2021 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), 2020-2021 eitim öretim yl 2. dönem için karne, teekkür ve takdir belgeleri elektronik ortamda örenci ve velilerin eriimine açlacak, talep eden velilere ise okul müdürlüklerince basl karne de verilebilecek.

MEB Temel Eitim Genel Müdürlüü, ilkokul ve ortaokul örencilerine ilikin sene sonu i ve ilemleri konulu yazy illere gönderdi.

Yazda, 2020-2021 eitim öretim yl faaliyetlerinin Kovid-19 salgnyla mücadele kapsamnda alnan tedbirler gerei yüz yüze ve uzaktan eitim imkanlaryla sürdürüldüü ve yüz yüze eitimin yapld dönemlerde örencilerin okula devamnn gönüllük esasna göre belirlendii hatrlatld.

Bu kapsamda, 2020-2021 eitim öretim yl ile snrl olmak üzere örencilerin e-Okul Yönetim Bilgi Sistemine ilenen devam devamszlk bilgileri dikkate alnmayacak.

lgili mevzuat gerei ders yl sonunda yaplmas gereken ube öretmenler kurulu toplantlarnda örencilerin snf geçme i ve ilemleri görüülmeyecek.

Örencilerin ölçme ve deerlendirme uygulamalarnda özellikle seçmeli derslerde karklklarn olumasn önlemek için örenci nakil ilemleri bugün mesai saati bitimiyle kapatlacak.

Sürekli devamsz durumda bulunan örenciler belirlenerek snf tekrarna kalmalar salanacak.

LKOKULA BALAYACAKLARA YAZ OKULU MKANI

Eylül aynda ilkokula balayacak olmasna ramen okul öncesi eitimden yararlanamam çocuklarn hazr bulunu düzeyini artrmak ve ilkokula akranlaryla eit artlarda balamalarn salamak amacyla okul öncesinde yaz okullar açlacak.

2020-2021 eitim öretim yl ile snrl olmak üzere, okul öncesi eitim almam çocuklarn öncelikle kaydedilmesi artyla imkanlar uygun olan okullarda, okul öncesi eitim alm çocuklar da yaz okuluna kaydedilebilecek.

Okul öncesi eitimde velilerin tam gün çocuk kulübü talepleri ise açlacak olan çocuk kulüpleriyle karlanabilecek. Yaz okulu ve çocuk kulüpleri, karneler verildikten sonraki hafta balamak üzere açlabilecek.

2020-2021 eitim ve öretim ylnn ikinci dönemi için karne, teekkür ve takdir belgeleri 18 Haziranda elektronik ortamda örenci ve velilerin eriimine açlacak, talep eden velilere ise okul müdürlüklerince basl karne de verilebilecek.

Telafi eitimi için oluturulan https://telafidebendevarim.meb.gov.tr/ internet adresinden örencilerin, öretmenlerin ve velilerin yararlanabilmeleri için gerekli bilgilendirmeler yaplacak.

Ana Sayfaya Git