"Vergi bilinci" için 5,3 milyon öğrenciye eğitim

Türkiye'de vergi bilinci konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla geçen yıl 5 milyon 329 bin 11 öğrenciye eğitim verildi. Türkiye'de her yaşta vergi bilincinin geliştirilmesi adına önemli çalışmalara imza atıldı.

Haberler 18.03.2018 - 13:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçen yl, 27 ubat-5 Mart tarihleri arasnda gerçekletirilen 28. Vergi Haftas çerçevesinde, bu konudaki bilincin çocuklarda, genç nesillerde oluturulmas ve toplumun tüm kesimlerine aktarlmas için merkez ile tara tekilatnda kamuoyuna, mükelleflere ve örencilere yönelik 81 ilde çeitli etkinlikler düzenlendi.

Toplumun bilgilendirilmesi amacyla hazrlanan www.vergihaftasi.gov.tr internet sayfas, geçen sene 28 bin 658 kii tarafndan ziyaret edildi. Söz konusu haftayla ilgili sloganlarn yer ald 200 bin kat afi, 81 ilde vergi dairelerine, okullara, meslek odalarna, mükelleflerin ve vatandalarn ziyaret ettii yerlere asld.

VERG ETM VERLD

Toplumda vergi bilincinin yerlemesi bakmndan çocuklar ve gençlerin vergi konusunda bilgilendirilmesi, farkndalklarnn artrlmas hedefiyle, Milli Eitim ve Maliye Bakanlklar arasnda salanan i birlii sonucunda yürütülen, vergi bilincini gelitirme eitimlerine geçen yl da devam edildi.

Vergi Haftasnda 37 bin 523 örenci okullarnda ziyaret edilerek veya vergi dairelerine davet edilerek, kurum tantm ve vergi konusunda bilgilendirme yapld, kendilerine hediyeler verildi.

Türkiye genelinde birinci kademede (3 ve 4. snflar), ikinci kademede (5, 6, 7 ve 8. snflar) ve üçüncü kademedeki (9, 10 ve 11. snflar) örencilere, GB tarafndan hazrlanan ve Milli Eitim Bakanl Eitim Biliim Anda (EBA) içeriklerle 5 milyon 329 bin 11 örenci, Vergi Bilinci Gelitirme Eitimlerine katld.

Ayrca Gençlik ve Spor Bakanl ile yaplan ortak çalmalarla, Türkiye genelinde üniversite örencilerine yönelik gençlik merkezleri, kamplar ve kurum yurtlarnda vergi bilinci konusunda farkndalk eitimleri de sürdürüldü.

Öte yandan beyan, ödeme ve dier vergisel yükümlülüklerini zamannda yerine getiren 5 bin 462 mükellef, i yerlerinde ziyaret edilerek, sunulan hizmetlere ilikin onlarn görü ve önerileri alnd. Türkiye genelinde 611 resmi kurum ve kurulu ziyaret edildi.

Ana Sayfaya Git