Veriler izne bağlandı

Resmi Gazete'de yayımlanan Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'e göre, eğitim kurumlarında yürütülecek her türlü faaliyet kapsamında, okula yeni başlayan öğrenciler için ilk bir ay içinde ve okulda kaldıkları süreyle sınırlı olmak üzere bir defaya mahsus olarak kişisel verilerin işlenmesi ve korunması çerçevesinde öğrenci velisi aydınlatılacak ve açık rıza onayı alınacak.

Haberler 17.10.2020 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitim kurumlarnda yürütülecek her türlü faaliyet kapsamnda, okula yeni balayan örenciler için ilk bir ay içinde ve okulda kaldklar süreyle snrl olmak üzere bir defaya mahsus olarak, kiisel verilerin ilenmesi ve korunmas çerçevesinde örenci velisi aydnlatlacak ve açk rza onay alnacak.

Milli Eitim Bakanl Eitim Kurumlar Sosyal Etkinlikler Yönetmeliinde Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmelik Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Deiiklikle, sosyal etkinlikler öretim programlarnn yannda internet üzerinden uzaktan eriim yoluyla veya belirli bir yerde yaplan bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda örenci kulübü ve toplum hizmeti çalmalar ile bu kapsamdaki dier etkinlikleri tanmlayacak. Sosyal etkinlikler kapsamnda düzenlenecek gezilerde kullanlacak araçlar, trafie çk tarihi itibaryla 12 yln tamamlamam olacak.

VELLERN ZN ALINACAK

Yönetmelie, kiisel veri ile kiisel verilerin ilenmesi tanmlar da eklendi. Buna göre, kiisel veri, kimlii belirli veya belirlenebilir gerçek kiiye ilikin her türlü bilgiyi ifade edecek. Kiisel verilerin ilenmesi ise kiisel verilerin tamamen veya ksmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayt sisteminin parças olmak kaydyla otomatik olmayan yollarla kaydedilmesi, depolanmas, muhafaza edilmesi, deitirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açklanmas, aktarlmas, devralnmas, elde edilebilir hale getirilmesi, snflandrlmas ya da kullanlmasnn engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekletirilen her türlü ilemi anlatacak.

Kiisel veri ileme faaliyetlerinde, Kiisel Verilerin Korunmas Kanunu ile bu kanuna dayanlarak çkarlan ilgili mevzuatta yer alan usul ve esaslara uyulacak. Eitim kurumlarnda yürütülecek her türlü faaliyet kapsamnda, okula yeni balayan örenciler için ilk bir ay içinde ve okulda kaldklar süreyle snrl olmak üzere bir defaya mahsus olarak kiisel verilerin ilenmesi ve korunmas çerçevesinde örenci velisi aydnlatlacak ve açk rza onay alnacak.

Deiiklikle Belirli Gün ve Haftalar çizelgesine Dünya lk Yardm Günü (eylül aynn 2. cumartesi), Mevlana Haftas (7-17 Aralk), Disleksi Haftas (ekimin ilk haftas), Dünya Disleksi Günü (ekim aynn ilk perembe günü) ve Hayat Boyu Örenme Haftas (hazirann ilk haftas) eklendi.

Ana Sayfaya Git