Virüse karşı spor çağrısı

Katıldıkları dünya ve Avrupa şampiyonalarında Diyarbakır'a madalya kazandıran kick boks takımının kadın sporcuları yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek için spor yapılmasını tavsiye ediyor.

Haberler 24.10.2020 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kazandklar altn madalyalar ve baarlarndan dolay Diyarbakrn altn kzlar olarak nitelendirilen kadn sporcular, salgn sürecinde ara verilen ulusal ve uluslararas müsabakalara hazrl, tedbirlere uyarak sürdürüyor.

Ringlerde tekme ve yumruklarla rakiplerine meydan okuyan altn kzlar, pandemi sürecinde kurallara uyarak hem evlerinde hem de spor salonunda antrenman yapyor.

Milli sporcular salk için maske, mesafe ve temizlik kuralna uyulmas ile spor yaplmas önerisinde bulunuyor.

VRÜSLE MÜCADELEDE SPORDAN KOPMASINLAR

talyann Rimini ehrinde geçen sene düzenlenen Kick Boks ampiyonasnda dünya 2ncisi olan, birçok Avrupa ampiyonluu bulunan 24 yandaki milli sporcu Ceren Bingöm Kaçar, 15 yldr kick boks yaptn söyledi.

Koronavirüsten en çok etkilenen kesimler arasnda sporcularn bulunduunu dile getiren Ceren, pandemi sürecinde müsabakalarn askya alndn, spor salonlarnn kapandn aktard.

Antrenmanlarmz hiçbir ekilde brakmadk. Antrenmanlara evde devam etmeye baladk. diyen milli sporcu Ceren, Koronavirüsten bizi en fazla koruyan ey spor. Herkesin bildii gibi spor salk için yaplr. Herkese söylemek istediim, virüsle mücadelede spor yapsnlar, spordan hiçbir ekilde kopmasnlar. ifadelerini kulland.

PANDEMDE GÜç, KUVVET EGZERSZLERM BNANIN MERDVENLERNDE YAPTIM

Milli sporcu Merve Kalemli (25) de pandemi sürecinde spor salonlarnn kapal olmasndan dolay antrenmanlar evlerinde sürdürdüklerini aktard.

Komularnn kendisini gördüünde aknlklarn gizleyemediini anlatan Merve, Antrenmanlarm evde yaptm, hatta binamz bile kullandm. Pandemide güç, kuvvet egzersizlerimin hepsini binann merdivenlerinde yaptm. Komularm, Ne iin var merdivenlerde? Koronavirüste herkes evindeyken sen spor mu yapyorsun? diyorlard. dedi.

imdi spor salonunda önlemler kapsamnda çalmalarn sürdürdüklerini dile getiren Merve, Maske, mesafe, hijyen olmazsa olmaz. Bunlar yaptktan sonra sporumuzu yapyoruz. Yaptmz çalmalar bu sürece bir salk problemi yaamadan gelmemizi salad. Tüm kadnlara da kick boks yapmalarn tavsiye ediyorum. diye konutu.

Takmn parlayan yldzlarndan Ecem Naz Erta ise kurallara uyularak rahat bir ekilde spor yaplabileceini belirterek, herkesin baklk sistemini korumak için spor yapmas gerektiini ifade etti.

Ana Sayfaya Git