Voleybolda 1 liradan zirveye başarı öyküsü

Gençleri kötü ortam ve alışkanlıklardan uzak tutmak için 7 gönüllünün 7 yıl önce vatandaşlardan birer lira aidat toplayarak kurduğu Solhan Spor Kulübü'nün voleybolda amatörden Efeler Ligi'ne uzanan başarı öyküsü yeni nesillere umut veriyor.

Haberler 10.06.2020 - 01:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölün Solhan ilçesinde 2013te imkanszlklara ramen kurulan Solhan Sporun 7 ylda ortaya koyduu baar hem ilçe halknn hem de spor camiasnn takdirini toplad.

En üst lig hayalini azimle ve gayretle gerçee dönütüren Solhan Spor, ilçenin spor alanndaki gururu oldu. lçede, takmn bu sezon Efeler Liginde mücadele verecek olmasnn mutluluu, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi birçok kulübü arlayacak olmann da heyecan yaanyor.

Kulübün Kurucu Bakan Ali Rza Serhilal, kulübün kurulma fikrinin 2012 ylnda ortaya atldn ancak takmn 2013te kurulduunu söyledi.

Solhan Meslek Lisesinde okul müdürlüü yapt dönemde gençleri kötü ortam ve alkanlklardan uzak tutmak için eitimciler ve ilgililerle çalmalar yaptklarn dile getiren Serhilal, ayn zamanda gençlere imkansz gibi görünen projelerin aslnda hayata geçirilebilir olduunu gösterdiklerini belirtti.

Takmn kurulma sürecini anlatan Serhilal, Arkadalarla birlikte fikir jimnastii yaptk, fikir alverii yaptk. Bata öretmenler olarak bu sürecin içerisine girdik, sonrasnda dier meslek grubundaki arkadalarmzla paylatk. Onlar da olumlu karladlar. Sonrasnda nasip oldu profesyonel anlamda kulübümüzü kurduk. dedi.

Serhilal, bata 7 kiilik ekiple kurulan kulübün ilk olarak 3. ligde mücadele verdiini kaydetti.

LçEMZDE VOLEYBOL KÜLTÜRÜ VAR

Spor takm kurarken voleybolu özellikle tercih ettiklerine vurgu yapan Serhilal, öyle konutu:

in ilginç taraf dier yerlerde daha ziyade futbol önde olur ama bizim ilçemizde voleybol kültürü var. Acayip bir voleybol sevgisi var. Biz de özellikle bu balamda hareket ettik. Kulübü kurduktan sonra tabii birçok imkanszlmz vard. nsan kayna noktasnda imkanszlmz vard, destek noktasnda imkanszlklarmz vard. Bu balamda örencisiyle, öretmeniyle, esnafyla hep birlikte sürece el atarak, kulübümüze destek vererek Bismillah diyerek baladk.

Gelinen noktann takmn kurulu hedefinde yer aldn aktaran Serhilal, Aslnda bugün gelinen noktann hedefini biz o zaman koymutuk. Kulüp olarak voleybolda en üst lige çkmay hedeflemitik. Bu genel anlamda olumlu karland ilk bata. Baz arkadalarmz açkças biraz tedirgin oldular, bu imkanlarda üst lige çkabilir miyiz, Galatasaray ve Fenerbahçe gibi takmlarla mücadele edebilir miyiz? Bu noktada tedirginlikleri oldu. Azimle çalarak bugünleri göreceimizi biliyorduk. çok ükür bugün kulübümüz bunu da baard. diye konutu.

YEN HEDEF AVRUPA AMPYORLAR LG

Kulübü vatandalardan cüzi miktarda alnan aidat desteiyle kurduklarna dikkati çeken Serhilal, Kulübü 1 TL ile kurduk, 1 TL aidat koyduk. mkanlarmz kstlyd, istiyorduk ki bütün vatandalarmz kulübü sahiplensin, aidiyet ba hissetsin. Herkesin bir katks olsun. çünkü gün geldi örenciler harçlklarn verdiler. Öretmenlerimiz maalarn katk olarak koydular. Bunlar bizim için gerçekten anlamlyd. Bu aidiyet ban güçlendirmek balamnda biz 1 TL ile yola çktk. dedi.

Örencisinden tutun da öretmeninden vatandana, esnafna kadar herkes bu balamda sahiplendi ve bu noktada büyük emekleri oldu. Bugün zaten taraftar noktasnda da dier kulüplerden bizi ayran en önemli ayrcalmz taraftar grubumuz, vatandamzn ilgi alakas. diyen Serhilal, 600 kiilik spor salonunda takm 3-4 bin kiinin desteklediini ifade etti.

Solhanda spor yapan bir gencin artk profesyonel hayaller kurduuna iaret eden Serhilal, Bir gencimiz orada spor yaparken hayalinde en fazla bir amatör spor kulübünde oynamak vard. Bugün artk gençlerimiz bir Fenerbahçede, bir Galatasarayda, bir Solhan Sporda oynamay hayal ediyorlar. Bunun en büyük katks bu durum gençlerimizin ufkunu geniletti, hayallerini büyüttü. ifadesini kulland.

Bundan sonra kulübümüzün, nasip olursa Avrupa ampiyonlar Liginde oynamasn bekliyoruz. diyen Serhilal, bölgede salon noktasnda sknt yaadklarn, salon ihtiyacnn giderilmesi için de bakanlk bata olmak üzere ilgili kurum ve kiilerin desteine ihtiyaç duyduklarn sözlerine ekledi.

600 KLK SALONUMUZDA 6 BN K MAç ZLYOR

Kulüp Bakan Nurullah slamolu ise kulübün Efeler Ligine yükselmesinin gurur ve heyecann yaadklarn ancak salon skntlarnn olduunu dile getirdi.

Solhan Sporun terör ve uyuturucu gibi kötülüklerden gençleri uzak tutmak için kurulduuna iaret eden slamolu, takmn sosyal sorumluluk projesinin eseri olduuna ifade etti.

slamolu, ilçe halk olarak 7den 70e her ya gurubundan insann rakip takmlar arlamak noktasnda misafirperverliklerinden taviz vermeden maçlara gelerek takmlarn desteklediklerini söyledi.

slamolu, öyle devam etti:

Bingölde bir ilki yayoruz. Efeler Liginde Dou Anadolu Bölgesinin tek takmyz. nallah bu sevincimizi, bu atmosferi yaamaya devam edeceiz. Geçmite olduu gibi gelecekte de sosyal projelerle Voleybol Anadoluda bir baka güzel deyiiyle gençlerimize sahip çkacaz. 600 kiilik salonumuzda 6 bin kii maç seyrediyor ve bu konuda skntmz var. Hem salon konusunda hem de sponsorluk konusunda i insanlarmzdan ve devletimizden yardm bekliyoruz.

YEN SEZONDA YEN HOCA

ehrin ve ilçenin gururu olan takm ayrca Efeler Ligine yeni hoca ile devam edecek.

Solhan Spor Kulübü, antrenörlük kariyerine 1990 ylnda Galatasarayda balayan, Tokat Belediye Plevne takmyla Avrupa kupalarna katlma baars gösteren tecrübeli teknik adam Ahmet Rait Ar ile bir yllk sözleme imzalad.

Solhana gelip kendisinin 1 yllna yeil-beyazl takma balayan imzay atan Ar, Solhan Sporu çaltracak olmaktan büyük heyecan duyduunu ifade etti.

Takm daha üst seviyelere çkarmak için çalacan vurgulayan Ar, unlar kaydetti:

Amatör düüncelerle kurulmu tamamen bir halk takm olan Solhandan teklif geldikten sonra çok düünmedim. Sadece nasl bir yer olduunu ve nasl insanlara hizmet edeceimi aratrdm. Tabii bir lira aidatla kurulmu olmas çok önemli. Bunu Efeler Ligine tamak sorumluluk ötesi bir ey. Kulüp yöneticilerinin bu konuda yaptklar hizmetler takdire ayan. Böyle bir ortama gelmekten mutluluk duyuyorum.

TARAFTARLAR SOKAI TAKIMIN RENKLERNE BOYADI

Solhan Sporun filede elde ettii baarnn heyecann yaayan baz ilçe sakinleri bulunduklar soka takmlarnn rengi olan yeil-beyaza boyarken, kimisi takmn imzal formas, atk ve amblemini i yerlerinin duvarlarna ast.

Takmn fanatik taraftarlarndan esnaf Mehmet Baysal, voleybol takmnn kendilerini gururlandrdn, ilçe esnaf olarak takmn renklerini sokaklarnda sergilediklerini ifade etti.

Baysal, Minik aidatlarla kurulan bir takmn buralara kadar gelmesi hepimizi onurlandrd, gururlandrd. Esnaf olarak takmmz için elimizden geldiinin fazlasn yapmaya niyetliyiz. ifadelerini kulland.

Mehmet Canl da Dou Anadoluda Efeler Liginde mücadele eden tek takm Solhan Spordur. Bundan gurur duyuyoruz. 7den 77ye herkes buna çok sevindi. dedi.

Abdullah Bildik ise Takmmz Efeler Ligine çkarak bizlere büyük bir sevinç yaatmtr. Bütün Bingöl olarak bu sevinci yayoruz. Emei geçenlere teekkür ederim. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git