Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Festivali Osmaniye'de yapılacak

TÜRK edebiyatının usta ismi Yaşar Kemal’i anmak için 20-22 Nisan tarihleri arasında Osmaniye’de "Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Festivali" düzenlenecek.

Haberler 18.04.2017 - 08:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin üst katndaki Gazeteciler Restorannda bir araya gelen Yaar Kemal Kültür ve Sanat Festivali Düzenleme Komitesi, 20-22 Nisan tarihleri arasnda Yaar Kemali anmak için memleketi Osmaniyede festival düzenleneceini açklad. Festival kapsamnda, programnn ilk günü olan 20 Nisanda lk ve Ortaokullar Aras Yaar Kemalin ve Benim çukurovam konulu resim yarmasnn sergi açl yaplacak. Resim yarmasnn seçici kurulunda Yalvaç Ural, Besim Dalgç, Sema Bicik, Mustafa Deliolu ve Sedat Girginin yer ald açklanrken, resim yarmasna katlacak 1012 resim arasndan seçilen 50 ilkokul ve 50 ortaokul örencisinin eserleri sergide yer alacak. Sergiye katlan 100 örenciye Yaar Kemalin, Kalemler, Beyaz Pantolon ve Üç Anadolu Efsanesi kitaplar hediye edilecek. Ayrca her iki seviyeden En iyi 12ler olarak seçilen 24 örenciye birer adet tablet hediye edilecek. Ayn günün akam Türkan oray ve Ahmet Mekinin katlmlaryla Ylan Öldürseler filminin gösterimi yaplacak. Filmin gösteriminden önce Nebil Özgentürkün moderatörlüünde küçük bir söylei düzenlenecek.

OSMANYEDE YAPILACAK

21 Nisanda ise Nebil Özgentürk tarafndan hazrlanan Renklerle bir Yaar Kemal Portresi belgeselinin gösterimi yaplacak. Adnan Binyazar tarafndan verilecek Dede Korkuttan Yaar Kemale At Kültürü konferansnn ardndan Yaar Kemal Sempozyumu gerçekletirilecek. Sempozyumun Yaar Kemal Edebiyatnda çocuk balkl birinci oturumun moderatörlüünü Yalvaç Ural yapacak. Oturumda, yazar Feridun Andaç, Prof. Dr. Sedat Sever, Yrd. Doç. Dr. Seza Ylancolu konumac olacak.

Festival kapsamnda Yaar Kemalin doduu Hemite Köyünde, enlik alanndaki stantlarda yöresel ürünler sergisi, Karatepe Kilim atölyeleri ve ürünleri sergisi, aaç oymacl, el sanatlar sergileri düzenlenecek. enlik alannda kadn çiftçilerin çalmalarndan örnekler, cezaevi ürünleri sergileri, yöresel yemek çadrlar, çocuklar için yüz boyama atölyeleri ve uçurtma enlii de yer alacak. Müzik öleninde, Mazlum çimen, Nida Ate ve Mehmet Seskeden Yaar Kemalin sevdii türküler dinlenecek. Ardndan halk oyunlar gösterileri ve aklar atmas yaplacak.

Ana Sayfaya Git