Yabancı öğrenciler buluştu

Dicle Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜSEM) yetkilileri ve Yabancı Öğrenciler İçin Türkçe Dil Kursu eğitimine katılan öğrenciler bugün rektörümüz Talip Gül’ü ziyaret etti.

Haberler 01.12.2016 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aralarnda Suriye, çin, Güney Kore ve Özbekistandan gelen örencilerin de bulunduu grup, Rektör Prof. Dr. Talip Gül, Rektör Yardmclar Prof. Dr. Eyyüp Tanrverdi, Prof. Dr. Ali Kemal Kadirolu, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Kenan Yakuolu, Genel Sekreter Yardmcs Yrd. Doç. Dr. Ufuk Bircan ve Rektör Danman Doç. Dr. Cenap Ekiciden oluan heyet ile biraraya geldiler.

Örenciler sohbet esnasnda örenim ve barnma konularndaki ihtiyaç ve temennilerini dile getirdi. Rektörümüz örencilerin taleplerini dikkate alacaklarn belirterek; Dicle Üniversitesinin yabanc örenciler için cazip klnmas gerektiini, bu nedenle ilk etapta bu örencilere ücretsiz öle yemei verileceini söyedi. Prof. Dr. Talip Gül ayrca barnma, ulam ve yar zamanl i imkan için ilgili merciler ile temasa geçileceini ve ülkemizde misafir olan bu örencilerin sorunlarnn çözülmesi için gerekenin mutlaka yaplacan sözlerine ekledi.

YABANCI ÖRENC SAYISI

Yabanc örenciler ise uzaklardan gelerek eitim aldklar Dicle Üniversitesi ve Diyarbakr çok sevdiklerini, insanlarn scak kanl oldugunu ve kendilerine her türlü konuda yardmc olduklarn dile getirdiler.

DÜSEM yetkililerinin, Haziran 2017 tarihine kadar sürdürülmesi planlanan kurs ve bu kapsamda yaplmas düünülen sosyal etkinlikler ile ilgili üniversite yönetimine bilgi vermesinin ardndan ziyaret sona erdi.

Ana Sayfaya Git