Yangın söndürmeyi öğrendiler

Yangın ve doğal afetlere müdahale etmek amacıyla başlattığı gönüllü itfaiyecilik eğitimlerini sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, okullarda da öğrencilere yangın eğitimleri verip, tatbikatlar gerçekleştiriyor.

Haberler 14.03.2018 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi tfaiye Dairesi Bakanl okullarda örencilere yönelik yangn eitimleri ve tatbikatlarna devam ediyor. Eitimler kapsamnda Bahçeehir Koleji Hevsel Kampüsünde örenci ve öretmenlere yönelik, temel yanma ve yangn konularnda eitim verilip, tatbikat yapld.

YANGINA MÜDAHALEY ÖRENDLER

Kolejin konferans salonunda verilen eitime örenciler, öretmenler ve okul çalanlar katld. Diyarbakr Büyükehir Belediyesi tfaiye Dairesi Bakanlnda görevli eitmenler tarafndan yangn nedir, yangn çk nedenleri, yangnn çkmamas için yaplmas gerekenler ve alnacak önlemler, yangnla karlalnca yaplmas gerekenler, yangn öncesi ve sonras hareket tarzlar, doru yangn ihbar nasl verilir, balangç yangnlarna nasl müdahale edilir, yangn çkan binadaki insanlarn hareket tarzlar nasl olmal ve itfaiyenin görevleri hakknda örenci ve öretmenlere ayrntl bilgi verdi.

Yangnlarda kullanlacak araç-gereçler hakknda örenci, öretmen ve çalanlara bilgi veren eitmenler, daha sonra kampus bahçesinde a, b, ve c (kat, sv, gaz) snf yangnlara müdahale ekillerini pratik olarak uygulad. Kampüs bahçesindeki yangnlara örenciler de yangn söndürme tüpleriyle müdahale ederek yangnlara nasl müdahale etmesi gerektiini örendi.

Ana Sayfaya Git