Yangına dikkat çektiler!

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde anaokulu öğrencileri, Avustralya'da yaklaşık 3 aydır devam eden yangına ve zarar gören hayvanlara dikkat çekmek için bir etkinlik düzenledi.

Haberler 13.01.2020 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çnar ilçesine bal Aaçsever köyünde eitim gören anaokulu örencileri, Avustralyada uzun süredir devam eden orman yangnlarna dikkat çekmek için öretmenleri koordinesinde bir etkinlik yapt. Yangnlar nedeniyle birçok hayvann zarar gördüünü örenen örenciler, hayvanlarn resimlerini çkarp altna notlar yazarak orman yangnlarnda canllarn hayatn kaybettiini ve bu durumun kendilerini üzdüünü belirttiler.

ÖRENCLERN DKKAT

Aaçsever lkokulu okul öncesi öretmeni Azize Özge Acm, Avustralyada uzun süredir orman yangnnn sürdüünü hatrlatarak, Biz de örencilerimizle birlikte bu konuya dikkat çekmek için etkinlik düzenledik. O bölgede yaayan hayvanlarn resimlerini çkarp notlar yerletirerek orman yangnlarna dikkat çekmek istedik dedi.

Aaçsever lkokulu Müdürü Mehmet Kartal da örencilerin bu çalmalarndan dolay gurur duyduunu, minik yüreklerin davranlarnn gelecek adna umut tadn ifade etti.

Avustralyada geçtiimiz Eylül aynda balayan ve hzla yaylan yangnlarda imdiye dek 8 milyon hektarlk bir alann yand ve yüz binlerce hayvann telef olduu tahmin ediliyor.

Ana Sayfaya Git