Yarım asırdır ahşap ürünler yaparak geçimini sağlıyor

MUŞ’ta yaşayan Musa Korkmaz (65) yarım asırdan beri yok olmaya yüz tutmuş tahta kızak, kar küreği ve oturak yaparak geçimini sağlıyor.

Haberler 01.04.2019 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Üçevler köyünde oturan evli ve 1 çocuk babas Musa Korkmaz, meslei ayn köyde oturan dedesinden örendiini belirtti. Korkmaz, bugüne kadar baka bir i yapmadn söyledi. Köyünün deniz seviyesinden 2500 metre yükseklikteki Kurtik Da çevresinde olduunu ifade eden Korkmaz, 50 yldan beri tahtadan ürünler yaptn kaydetti. Dalk bölgede yaadklar için yapt kzaklarn daha iyi satldn hatrlatan Korkmaz, unlar söyledi:

Dalk bölgede kzaklar daha çok kullanlyor. Bu yüzden çok fazla sipari alyorum. Bir kza ancak 2 günde bitiriyorum. Kzaklarn tanesini 400- 600 lira arasnda satyorum. Köylüler, kzaklarla hayvan yemi, odun, çal çrp tayorlar. Tahtadan yaptm dier ürünler ise kahvehanelerde oturak, tahta kürek, balta, kazma ve kesici aletlerin sap olarak kullanlyor. Yani tahtadan birçok eya yapabiliyorum. Yllardr ekmeimi böyle kazanyorum. Mesleimi çok seviyorum. Ölene kadar da bu ii yapacam.

Ana Sayfaya Git