"Yarım kalan hayalimizi gerçekleştirmek için sınava giriyoruz"

Bazı nedenlerden dolayı lise eğitimine örgün olarak devam edemeyen, Mardinli öğrenciler, yarım kalan okuma hayallerini gerçekleştirebilmek için Açık Öğretim Lisesi sınavına girdiklerini söylediler.

Haberler 08.07.2018 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin merkez ve ilçelerinde Açk Öretim Lisesi (AÖL) 2017-2018 eitim-öretim yl üçüncü dönem snavlar birinci oturumu balad.

Milli Eitim Bakanl (MEB) tarafndan düzenlenen ve binlerce örencinin girdii AÖL snavna girecek adaylar, sabahn erken saatlerinden itibaren okulda hazr bulunduklar görüldü. Saat 09.30da balayan snavda, adaylara her dersten 20er soru soruldu.

Snava girmek için okullara sabah erkenden gelen adaylar, kimlik ve snav bavuru belgesinin kontrolünün ardndan snav salonuna alnd.

Snava giren adaylar yarm kalan okuma hayallerini gerçekletirebilmek için girdiklerini söylediler.

Yarm kalan okuma hayalimizi inallah gerçekletireceiz

AÖL snavnn ne kadar basit görünse de heyecanlandn söyleyen Nezihe Alta, öyle konutu:

Zamannda bizi okula göndermediler imdi çoluk çocua da kartk ama yarm kalan okuma hayalimizi inallah gerçekletireceiz. Onun için bu snava katlyorum. Liseyi bitirdikten sonra güzel sanatlar okumay istiyorum, çünkü hep hayalimde bu vard. nallah okuyacam ve yarm kalan hayalim sona erecek. Snav sorular zor deil herkesin çalabilecei seviyede snav yerleri hakknda ikyetçiyiz çok uzak yerlere düüyor. Herkesin ikamet ettii yakn yerlerde snava girse daha iyi olur. Önceki dönemlerde 2 defa snav yerim olduu giremedim.

Snava girecei için hem mutlu hem de heyecanl olduunu söyleyen örencilerden Funda Daaa, kendilerine bu imkn salad için Milli Eitim Bakanlna teekkürlerini iletti.

Ben okuma hasretiyle kaldm kzm hem gelinimi okutuyorum

Kzn ve gelinini snava getiren Azize Turan, onlarn okumas için gayret ettiini söyledi. Turan, Bizi zamannda okutmadlar hep okuma hasretiyle kaldm. imdi ise evli olan kzm ve gelinimi okutuyorum ve onlar snava getirdim. Onlar snava girdiinde bende çkana kadar çocuklarna bakyorum. Allah kimsenin emeini boa çkartmasn. diye dua etti.

Örencilerden Özlem Turan da snava girecei için heyecanl olduunu ve bir an önce liseyi bitirmeyi hedeflediini söyledi.

Annem okumamz için bize destek veriyor

Zamannda okuma azminin çok olduunu ama baz nedenlerden dolay okulu bitiremedii dile getiren Elif Turan, imdi evlendik çoluk çocua kartk tekrar okumaya baladk. Annem, yengem ve çocuklarmzla snava geldik. Snava girdiimizde biz çkana kadar annem çocuklarmza bakyor. Annem okumamz için bize destek veriyor. çok heyecanlym nallah lise diplomasn alacam. temennisinde bulundu.

Kzm snavda bizde darda onlara dua ediyoruz

Fahriye Ylmaz, Kzm ilk önce okumad sonradan piman oldu tekrar okumak istediini söyledi bizde okusun ve hasret kendisinde kalmasn diye kaydn yaptrdk. imdi o içeride snavda ben de darda ona dua ediyorum. nallah hayrlsyla hedefledii bölümü çkarr. ifadelerini kulland.

Hedefimde salkç olmak var

Uzun süredir okulu braktn ve ailesinin desteiyle tekrar okumaya baladn belirten Ayfer Gül de 3 yl önce de evlendim ve tekrar okumak istedim sa olsun eimde bana büyük destek oldu ailemde destek verdi. imdi lk defa snavna giriyorum heyecanlym inallah snavm iyi geçer. Ailemin desteiyle inallah liseyi bitireceim. Liseyi bitirdikten sonra da hedefimde salkç olmak var inallah olacam. dedi.

Ei Emre Gül ise einin okumas için kendisine destek olacan ve snav zamanlarnda çocua kendisinin bakacan söyledi.

Ana Sayfaya Git