Yarım milyonu aştı

Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur'an kurslarında 4-6 yaş grubunda bugüne kadar din ve değerler eğitimi verilenlerin sayısı 464 bin 638'e ulaştı.

Haberler 11.10.2019 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklara, Kuran- Kerimi ses ve ekil olarak tanmalarnn yan sra sevgi, sayg, yardmlama ve adalet gibi slamn temel deerlerinin öretildii kurslarda bugüne kadar bir milyonu akn etkinlik kitab da datld

Diyanet leri Bakan Yardmcs Prof. Dr. Ramazan Muslu Bu yl 8 bin 471 öretici, Kuran kurslarnda 134 bin 380 örenciye eitim veriyor. Rakamlar her geçen gün artyor

HABER MERKEZ

Diyanet leri Bakanlnca Kuran kurslarnda 4-6 ya grubunda bugüne kadar din ve deerler eitimi verilenlerin says 464 bin 638e yükseldi.

Diyanet leri Bakanl Eitim Hizmetleri Genel Müdürlüünce yaygn din eitimi kapsamnda 2013ten beri hizmet verilen 4-6 Ya Grubu Kuran Kursu öretim programnn bu ylki kaytlar geçen ay balad.

çocuklara, Kuran- Kerimi ses ve ekil olarak tanmalarnn yan sra sevgi, sayg, yardmlama ve adalet gibi slamn temel deerlerinin öretildii kurslara bu yl 134 bin 380 kii kayt yaptrd. Din ve deerler eitiminin verildii program kapsamnda bugüne kadar bir milyonu akn etkinlik kitab datld.

Diyanet leri Bakan Yardmcs Prof. Dr. Ramazan Muslu, bu yl itibaryla 4-6 ya Kuran kurslarnn eitim döneminin 4ten ikiye düürüldüünü belirtti.

- Sertifikas olmayan görev alamyor

Bu kurslarn fiziki altyaplarnn standartlara uygun ekilde yapldn bildiren Muslu, Bu yl 8 bin 471 öretici, Kuran kurslarnda 134 bin 380 örenciye eitim veriyor. çocuk eitimi ve geliimi sertifikas olmayan öreticimiz kurslarda görev alamyor. Rakamlar her geçen gün artyor. Son 6 ylda 464 bin 638 örenciye eitim verildi. dedi.

Muslu, kurslara müracaatn fazla olmas durumunda okula balama ya en yakn olan ve daha önce 4-6 ya kurslarnda eitim almam örencilere kaytta öncelik verildiini vurgulayarak, öyle devam etti:

Vatandalarmzn 4-6 ya Kuran kurslarna talebi her geçen gün artyor. Öreticiler tarafndan sevgi merkezli yaklamla deerler ve Kuran- Kerim eitimi veriliyor. Bu eitimler dil, duygusal, sosyal, bilisel, dini ve ahlaki geliim çerçevesinde yaplyor. Eitimin, çocuun ya ve geliim düzeyine uygun olmas için ciddi gayret veriliyor. Bedensel, psikomotor, bilisel, dil, sosyal ve duygusal geliimlerini salayacak bir eitim ortam hazrlanmal. çocuklarla beden dili kullanlarak iletiim kurulmal. çocuun ahsiyetini hedef almadan, yapm olduu davran yanlsa, Bu davran beni üzüyor tarznda yaklalmal.

Ana Sayfaya Git