Yardımsever öğretmenler 2 bin öğrenciyi sevindirdi

Diyarbakır'da bir grup öğretmen, sosyal medyada 2 yıl önce Sur ilçesindeki terör mağduru öğrenciler için başlattıkları kampanyayı genişleterek 2 bin öğrenciye yardım yapılmasını sağladı.

Haberler 23.11.2017 - 08:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda bir grup öretmen, sosyal medya araclyla 2 yl önce Sur ilçesindeki terör maduru örenciler için balattklar yardm kampanyasn genileterek 2 bin örenciye yardm yaplmasn salad.

SOSYAL MEDYAYI KULLANDILAR

Diyarbakrn merkez Sur ilçesinde görev yapan bir grup öretmen, terör örgütü PKKnn 2015te ilçedeki saldrlarndan etkilenen örencileriyle ilgili sosyal medya hesaplarndan paylam yapmasnn ardndan takipçilerinden yardmda bulunmak isteyenler oldu.

TERÖR MADURU ÖRENCLER

Öretmenler, terör saldrlarndan madur olan örenciler için ilk etapta yardmseverlerin kitap ve krtasiye hediyelerini kabul etti, kampanyay daha iyi organize etmek, yardm talepleri ile yardmseverleri buluturmak için Okusun da büyüsün ismini verdikleri sosyal medya hesab açt.

DUYARLI VATANDALAR

Fedakar öretmenlerin bu duyarllna özellikle Türkiyenin bat illerinde yaayan yardmseverler youn ilgi gösterdi. Sosyal medyada 2 yl önce Sur ilçesindeki terör maduru örencilere umut olmak için balattklar kampanyay genileten öretmenler, bu sayede kitap, krtasiye malzemesi, oyuncak ve giyim yardmlaryla 2 bin örencinin yüzünü güldürdü.

KÜTÜPHANE VE KTAPLIK OLUTURULDU

Öretmenlerden Kübra ahin, AA muhabirine yapt açklamada, bir grup öretmen arkadayla önce terör maduru daha sonra köy okulunda okuyan çocuklar için kampanya balattklarn, bir örencinin Öretmenim senin kitaplarnla büyüdüm sözleri üzerine sosyal medyada açtklar sayfaya Okusun da büyüsün ismini verdiklerini söyledi.

Bu çocuklar için kitap kab ile baladmz kampanya çok ses getirdi. Bu kadar büyüyeceini açkças tahmin etmiyorduk. Gerçekten yardmseverler çok fazlaym. diyen ahin, terör olaylarndan etkilenen çocuklar, yeni bir dünya ve umut kaps açma amacyla kitaplarla tantrdklarn belirtti.

Kampanya ile örencilere yardm yaplmasnn yan sra 2 okula kütüphane, 1 okula da kitaplk oluturulmasn saladklarn kaydeden ahin, çeitli okullardan mont, ayakkab, kitap, yardmc kaynak talepleri geldiini, yardmseverlerin de bunlar karlayabileceklerini belirtmesi ile imdiye kadar 2 bin örenciye yardmlarn ulamasn saladklarn bildirdi.

NSANLAR GERçEKTEN YARDIM ETMEK çN URAIYOR

Yardmda bulunan gönüllüler ile baz örenciler arasnda mektup arkadalnn da baladn dile getiren ahin, öyle konutu:

nsanlar gerçekten yardm etmek için urayor. Bunu gönülden yapyor. Bunu kimseye zorla yaptramazsnz. Kampanya ile stanbul, zmir, Yalova, Bursa ve birçok bat ilinden Van, Gaziantep ve Diyarbakra yardmlar geldi. htiyac olan okullar var. Yardm edenler arasnda lise ve üniversite örencileri de var. Bu da bizi çok sevindiriyor. Öretmen olmak istediklerini ve çocuklar eitmek istediklerine yönelik mesajlar geliyor. Her türlü yardm geliyor. çok mutlu olduk. Terör maduru örenciler için balattmz kampanya sayesinde 2 bin örenciye ulatk.

çAMURLU TERLKLE GELP, AYAKLARINI SAKLAMALARI BEN ÜZÜYORDU

Talebi üzerine örencilerine yardm ulaan öretmen Özgül Özsert de bir meslektandan ihtiyaç dorultusunda yardm yapldn örendiini, kendi snfndaki örencilerinin de bu imkandan faydalanmasn istediini söyledi.

Özellikle çamurlu terlikle gelip, ayaklarn saklamalar beni çok üzüyordu. ifadesini kullanan Özsert, sosyal medya hesabndan iletiime geçtiinde çarsnn yant bulduunu, örencilerine mont ve ayakkablarn yan sra satranç takmlar geldiini belirtti.

Örencilerin satranç takmna çok sevindiini, ayakkablar giydiklerinde gözlerindeki sevinci gördüünde duygulandn anlatan Özsert, bunun önemli bir çalma olduunu vurgulad.

Özsert, bu tür duyarl yaklamlarn ulvi bir görev olduunu dile getirdi.

Yardm alan 3. snf örencisi Mustafa Uurlu, yardmlarla çok mutlu olduklarn anlatarak, Bana kitap göndersinler ben okuyacam, büyüyüp doktor olacam. dedi.

3. snf örencisi Zeynep Tokur da yardmseverlerin gönderdii kitaplar için teekkür ederek, kitap gönderenlere kendisinin de hediye göndermek istediini belirtti.

Ana Sayfaya Git