Yarıyıl tatili başlıyor

Türkiye genelinde koronavirüs tedbirleri kapsamında yürütülen uzaktan eğitim bugün sona erecek

Haberler 22.01.2021 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lkokul ve ortaokul örencilerinin karneleri elektronik ortamda eriime açlacak, lise örencileri ise okullarda yüz yüze snavlar tamamlanamadndan yaryl tatiline ilk kez karne almadan girecek. Salgnn seyrine göre ikinci dönemin 15 ubatta yüz yüze balatlmas hedefleniyor.

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda TRT EBA, EBA ve canl snf uygulamalar, basl ve dijital yardmc kaynaklarla yürütülen uzaktan eitim bugün sona erecek ve yaklak 18 milyon örenci 3 hafta sürecek yaryl tatiline balayacak.

Bakanlk tarafndan yeni eitim öretim dönemi, Kovid-19 salgnyla tedbirleri kapsamnda TRT EBA, EBA ve canl dersler kullanlarak uzaktan eitim yoluyla 31 Austosta balatld.

Yüz yüze eitim birinci aamada, ana snflar ve birinci snflar için 21 Eylülde balatld. kinci aamada, 12 Ekimden itibaren ilkokullar, köy okullar, 8 ve 12. snflar, lise hazrlk snflar ile özel gereksinimli çocuklar, üçüncü aamada ise 2 Kasm Pazartesi itibaryla 5 ve lise 9. snflarda yüz yüze eitime geçildi.

Birinci dönem ara tatili, 16 Kasm Pazartesi balad ve 20 Kasm Cuma sona erdi.

Milli Eitim Bakanlnca, 2020-2021 eitim öretim döneminin ilk ara tatilinin ardndan 23 Kasmdan itibaren uzaktan eitim balatld. Bu süreçte eitim öretim, ana noktalar TRT EBA kanallar olmak üzere canl snf uygulamalar, EBA ile basl ve dijital yardmc kaynaklarla yürütüldü.

Uzaktan eitim yarn ilkokul ve ortaokul örencilerinin elektronik karnelerinin eriime açlmasyla son bulacak.

KARNE NOTLARI, DERSE KATILIM PUANIYLA BELRLENECEK

lkokullarda ve ortaokullarda snav yaplmayacak, karne notlar, kanaat notu olarak bilinen derse katlm puanyla belirlenecek. lkokul 1, 2 ve 3. snflara, iyi, çok iyi ve gelitirilebilir eklinde, 4. snflar ile ortaokullara ise 100 üzerinden karne notu verilecek.

4. snflar ile ortaokullarda birinci dönemde yaplan yüz yüze snavlar dönem sonu puan deerlendirmesine dahil edilmeyecek. Ancak isteyen veliler, okul müdürlüklerine bavurarak snavlardan alnan puanlarn karne puan deerlendirmesine dahil edilmesini isteyebilecek.

Lise örencileri ise okullarda yüz yüze snavlar tamamlanamadndan yaryl tatiline ilk kez karne almadan girecek. Liselilerin birinci döneme ilikin snavlar, salgnn seyri göz önünde bulundurularak 15 ubattan sonra yaplacak. Birinci dönemine ilikin karne notlar, snavlarn tamamlanmasndan sonra verileceinden karne basm ve datm yaplmayacak.

Daha önce 12-16 Nisanda yaplmas planlanan ikinci ara tatil, yaryl tatiline eklenerek 8 ubat-12 ubatta uygulanacak.

Böylece 2020-2021 eitim ve öretim ylnn ikinci dönemi, 15 ubat 2021 Pazartesi balayacak.

Liselere Geçi Sistemi (LGS) kapsamnda 6 Haziranda gerçekletirilecek merkezi snav ve 26-27 Hazirandaki Yükseköretim Kurumlar Snav (YKS) gibi snavlarn içeriinde deiiklik olmayacak, örenciler tüm müfredattan sorumlu tutulacak.

Bakanlk ayrca ubat ve mart aylarndaki açk öretim okullar snavlarn çevrim içi ortamda gerçekletirecek.

SINAV HAZIRLIK GRUPLARINA YÖNELK KURSLARDA YÜZ YÜZE ETM YAPILACAK

Öte yandan, 8 ve 12. snf örencileri ve mezunlar için istee bal açlan resmi okullardaki destekleme ve yetitirme kurslarnda, özel okullardaki takviye kurslarnda ve 12. snflara yönelik özel öretim kurslarnda yüz yüze eitim 22 Ocakta balatlacak.

Ana Sayfaya Git