Yaşadıkları Kenti Resimle Boyadılar

Van'ın İpekyolu Belediyesince hayata geçirilen proje kapsamında öğrenciler, kitapçıktaki tarihi ve turistik değerlerin resimlerini boyayarak yaşadıkları kenti daha fazla tanıma imkanı buluyor.

Haberler 08.10.2018 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca görevlendirme yaplan pekyolu Belediyesi, yapt çalmalarla ilçenin çehresini deitirmenin yan sra eitim alannda da örnek projeleri hayata geçiriyor.

Belediye, çalml Yeni çavu Mezras lkokulunda okul öncesi öretmenlii yapan Canan Özdemirin önerisi üzerine Van Boyayarak Öreniyorum projesini balatt.

Proje kapsamnda baslan kitapçklarda boyanmaya hazr ekilde kentin tarihi ve turistik yerlerinin resimleri ile tantc bilgiler yer alyor.

Belediyenin datt kitapçklar alan örenciler, boyadklar resimler ve okuduklar bilgiler sayesinde yaadklar kenti daha iyi tanma frsat buluyor.

- Van boyayarak örenmelerini salyoruz

pekyolu Belediyesi Bakan Yardmcs Ercan Karahan, ilçede okullarla ibirliinde çaltklarn söyledi.

çalml Yeni çavu Mezras lkokulunun geri dönüüm çalmas kapsamnda baarl çalmalar gerçekletirdiini anlatan Karahan, bu okulda görevli Canan öretmenin kendilerine bir proje önerisiyle geldiini anlatt.

Bunun üzerine Van Boyayarak Öreniyorum projesini hayata geçirdiklerini belirten Karahan, öyle konutu:

Canan öretmen, daha önce Manisann Soma ilçesinde yaplan bir projeyi Vanda da uygulamak istediini söyledi. Bu fikir bizim çok houmuza gitti. Kendisiyle hemen bu konuda diyaloumuzu sklatrp kitab olgunlatrdk. Güzel ve anlaml bir eser ortaya çkt. Biz bu eseri ilçemizde bütün okullara dattk. Bu ekilde hem örencilerimizin çevre konusunda duyarlln arttracaz hem de Van boyayarak örenmelerine ortam hazrlayacaz.

- Örenmenin daha kolay ve kalc hale geldiini gözlemledik

Öretmen Özdemir ise projenin, TÜBTAK 46. Lise Örencileri Aratrma Projeleri Yarmasnda corafya alannda Ege Bölge ikincilii elde eden Somay Boyayarak Öreniyorum projesinin devam olduunu dile getirdi.

Bu projeyi Vana uyarladklarn anlatan Özdemir, unlar kaydetti:

Yaam ekilleri açsndan ehirler arasnda ortak özellikler bulunmasna ramen, ehirleri farkllatran bir takm tarihi, kültürel ve corafi özellikler bulunmakta. Kitapta Vann tarihi, kültürel ve corafi özellikleriyle, Vana özgü deerlerine yer vermeye çaltk. Bu ekilde bu deerlerin bilinirliini arttrarak örencilerin gezip göremedii yerleri kitapta görerek ve boyayarak daha elenceli ve örenir hale gelmesini saladk. Proje ile farkl zeka türlerini kullanarak örenmenin daha kolay ve kalc hale geldiini gözlemledik.

Özdemir, kitabn baslmas ve datlmas konusunda destek veren pekyolu Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Cemil Öztürke teekkür etti.

çerisinde Vann konumu, nüfusu, iklimi, yer ekilleri, bitki örtüsü, tarm ürünleri, hayvanclk, ulam, madencilik, kayak merkezleri, flamingolar, inci kefali, ters lale, travertenler, Peribacalar (Vanadokya), Muradiye elalesi, Van kedisi, Süleyman Han Camisi, çarpanak Adas, Hüsrev Paa Camisi, Halime Hatun Kümbeti, Van Kalesi, Kzl Kilise, Eski Ulu Cami, eytan Köprüsü, Van evleri, Hoap Kalesi, Van Gölü, tandr ekmei, Van kahvalts ve Geri Dönüüm Soka gibi tarihi ve turistik yerler ile kentin corafik özellikleri, kültürel yapsn anlatan resim ve bilgilerin yer ald kitapçktan ilk etapta 10 bin adet basld ve bu saynn artrlaca bildirildi.

Ana Sayfaya Git