Yatay geçişte hedef geleceğin meslekleri

Merkezi yerleştirme döneminde hangi bölüm en fazla tercih aldıysa yatay geçişte de o bölümün fazla tercih alacağını duyuran Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Altuntaş, “O yıl ki yerleştirme döneminde geleceğin meslekleri olarak seçilen bölümlere önemli ölçüde yatay geçiş yapılıyor” dedi.

Haberler 27.12.2019 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Farkl bölüme ya da baka üniversitedeki bir bölüme geçmek isteyen üniversite örencilerinin bekledii yatay geçi dönemi 29 Kasmda balad. Bavurular devam ederken Dr. Ör. Üyesi Mehmet Altunta yatay geçi ile ilgili merak edilen konulara açklk getirdi. Her yl binlerce gencin yeniden üniversite snavna girmesinden dolay Yükseköretim Kurulunun (YÖK) harekete geçerek yatay geçi artlarn daha uygun hale getirdiini ifade eden Altunta, tüm lisans ve ön lisans örencilerinin bu haktan faydalanabileceini belirtti.

Genel arlkl not ortalamasnn dnda merkezi yerletirme puanyla da yatay geçiin mümkün olduunu belirten Dr. Ör. Üyesi Altunta, u an çok güzel bir sistem var. Merkezi yerletirme puannz o üniversitenin ilgili yldaki taban puanna eit veya ondan yüksek ise yatay geçi yapma hakkn elde etmi oluyorsunuz. Ayrca yatay geçi kontenjanlar da eski dönemlere nazaran daha yüksek dedi.

Ana Sayfaya Git