Yatay geçiş takvimi net!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurt içi ve yurt dışından yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için üniversitelerin 2020 yılı yatay geçiş kontenjan listeleri ile yatay geçiş kontenjan takvimini yayımladı.

Haberler 09.07.2020 - 11:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YÖK, yatay geçi yapmak örencilere büyük kolaylk salayan yeni bir uygulamay hayata geçirdi. Kurul, yatay geçi kapsamnda üniversitelerin kendi belirledii kontenjanlar ve her üniversite için farkl tarihlerde olan bavuru süreçlerini toplu olarak örencilerin kullanmna sundu. Eriime açlan web sayfasnda https://eyoksis.yok.gov.tr/websitesiuygulamalari/ogrenci/index.zul adresinde, üniversitelerin 2020-2021 eitim öretim yl için belirledii yurt içi ve d yatay geçi kontenjan says ile bavuru süreçlerine ilikin bütün bilgilere yer verildi. Web sayfas, küresel Covid-19 salgn nedeniyle yurt dnda okuduu üniversiteye dönmek istemeyen Türk örenciler ile Türkiyede eitim görmek isteyen yabanc uyruklu örencilerin yatay geçi ilemlerine ilikin de detayl bilgileri içeriyor.

KESN VE YEDEK KAYIT TARHLER YER ALIYOR

Kurul, bu sene ilk defa küresel salgn dönemine mahsus olmak üzere yurt dndaki üniversitelerin ilk ve son snflarnda okuyan örencilere Türkiyedeki üniversitelere yatay geçi bavuru hakk tanmt. Eriime açlan web sayfasnda üniversitelerin bu snflar düzeyinde açt kontenjanlara da yer verildi. nternet adresindeki Yatay Geçi Kontenjan Listesi bölümünde, üniversite ve program ad girildiinde o programa ait üniversitenin kendi açm olduu güncel yurt içi ve d kontenjan says bilgisine ulalabiliyor. Yatay Geçi Kontenjan Takvimi bölümünde ise yatay geçi ilemleri için hangi üniversiteye ne zaman bavuru yaplabilecei, bu bavurularn deerlendirilme, kesin ve yedek kayt tarihleri yer alyor.

Ana Sayfaya Git