Yaz eğitimi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kitapların 17 Haziran'dan sonra "yardimcikaynaklar.meb.gov.tr" adresi üzerinden çevrim içi olarak erişime açılacağını duyurdu.

Haberler 27.05.2022 - 01:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Milli Eitim Bakanl (MEB), ilk ve ortaokul örencileri için MEB çocuk Yaz Tatili Etkinlik Kitaplarn hazrlad.

Bakanlktan yaplan açklamada, örencilerin elenerek örenmesini salamak, bilim ve teknolojiye olan merakn güçlendirmek ve doayla ilgili farkndaln artrmak amacyla hazrlanan etkinlik setinin iki kitaptan olutuu belirtildi.

Açklamaya göre, Milli Eitim Bakan Mahmut Özer, eitim ve öretim yl içinde çeitli kaynaklarla örencileri her zaman desteklediklerini ifade etti.

çocuklarn sadece akademik becerilerini güçlendirmeyi deil ayn zamanda onlar sosyal ve kültürel becerileri yönünden de yetitirmeyi istediklerini aktaran Özer, örencileri yaz tatilinde de desteklemek amacyla bir dizi projeler ve faaliyetler yürüttüklerini kaydetti.

MEB çocuk Yaz Tatili Etkinlik Kitaplar

Bu yaz itibaryla bilim ve sanat merkezlerinde 2nci snftan 12nci snfa kadar tüm örenciler için yaz okullar açacaklarn bildiren Özer, öyle devam etti:

Bakanlk olarak ilk ve ortaokul örencilerinin elenerek örenmesini salamak, bilim ve teknolojiye olan merakn güçlendirmek ve doayla ilgili farkndaln artrmak amacyla iki kitap hazrladk. lkokul kitabnda 36, ortaokul kitabnda 35 konu bal altnda okuma metinleri, etkinlikler, oyunlar ve bulmacalar yer alyor. Kitaplarda yer alan 25 oyun ve bulmaca etkinlii, örencilerin çevrim içi uygulama yapmas amacyla etkileimli olarak düzenlendi. Ayrca 12 etkinlik de örencilerin daha kolay uygulama yapmasn salamak amacyla videolarla desteklendi.

Bakan Özer, kitaplarn 17 Hazirandan sonra yardimcikaynaklar.meb.gov.tr adresi üzerinden çevrim içi olarak eriime açlacan duyurdu.

Ana Sayfaya Git